« Hi-tech
objavljeno prije 5 godina i 9 mjeseci
ZAPAMTITE!

Kako napraviti sigurnosnu kopiju WhatsApp računa

Google se složio omogućiti korisnicima WhatsAppa stvaranje sigurnosnih kopija svojih računa bez da im to oduzme imalo od 15GB besplatnih podataka na koje imaju pravo

Riješite problem na vrijeme
Riješite problem na vrijeme (Arhiva)
Više o

WhatsApp

,

Google Drive

,

sigurnosna kopija

WhatsApp uskoro ukida neke račune i istovremeno briše sve - komunikaciju, slike, video... i što sada?

Dobra je vijest da se Google složio omogućiti korisnicima WhatsAppa stvaranje sigurnosnih kopija svojih računa bez da im to oduzme imalo od 15GB besplatnih podataka na koje imaju pravo.

Loša je vijest da bi ovaj novi val stvaranja sigurnosnih kopija mogao ubiti starije podatke. Tako da ako ne napravite sigurnosnu kopiju do 12. studenog mogli biste izgubiti sve.

Novi dogovor između WhatsAppa i Googlea znači da će sve vaše poruke, slike, video i audiosnimke biti spremljene na sigurno bez da utrošite išta prostora na Google Driveu.

No ako niste napravili sigurnosnu kopiju vašeg računa u više od godinu dana, sve ćete izgubiti 12. studenog. Google stoga preporučuje da korisnici sami naprave sigurnosne kopije.

Evo kako se to radi:

Ako već nemate Google Drive na telefonu, instalirajte ga. Nakon toga otvorite WhatsApp pa iz njegovog izbornika (tri okomite točkice u gornjem desnom kutu) odaberite Postavke, zatim Razgovore i za kraj odaberite Sigurnosnu kopiju razgovora. pritisnite 'Izradi sigurnosnu kopiju'.

Ako ste slijedili upute, vidjet ćete kako se sve sprema na Google Drive i možete odahnuti...

Pratite vijesti iz Hi Tech rubrike na Facebook stranici Hi Tech by Metro Portal

19.08.2018. 14:12:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh