« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 8 godina i 7 mjeseci
PRIPAZITE

Kako sami uništavamo svoj metabolizam

Kad govorimo o kilaži, uvijek se spominje ubrzavanje metabolizma - no, on bi takav trebao biti prirodno, a zapravo ga sami uništavamo

Kako ubrzati metabolizam
Kako ubrzati metabolizam (Arhiva)
Više o

metabolizam

,

ubrzavanje metabolizma

Metabolizam je skup procesa u našem tijelu koji nas održava na životu i omogućava našem tijelu normalno funkcioniranje, no kad se uspori, dolazi do gomilanja kilograma. Proces usporavanja djelomično je prirodan s godinama, ali loše navike mogu to napraviti i vrlo rano u životu, pa nije zgorega znati što NE smijemo raditi.

Za početak, nedovoljna količina sna uzrokuje da nam se tijelo ne oporavi dovoljno tijekom noći, nakon čega će osjećaj gladi biti izraženiji, a uz to će tijelo puno teže razgrađivati šećer, pa se potrudite da vam san traje između 7 i 9 sati svake noći.

Nadalje, budite se dehidrirani - dehidracija predstavlja pravi šok za organizam, a kako se tijekom noći metaboličke funkcije usporavaju, odmah po buđenju treba nam najmanje 3 decilitra vode kako bismo izbjegli dehidracijski šok. Uz to, ova će količina vode smanjiti apetit i spriječiti nadutost.

Za kraj, sjedenje je smrt za metabolizam. Tijelo nam nije predviđeno za toliko sjedenja koliko je danas "normalno", jer ono usporava i metabolizam i cirkulaciju, pa je nužno svakih pola sata rastegnuti tijelo i malo prohodati kako bi se organizam zagrijao i vratio na posao.

Eto, tri laka savjeta za mršavljenje, jer samo dobar, brz metabolizam može održavati tijelo u optimalnom stanju.

25.10.2015. 13:16:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh