« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 5 godina i 3 mjeseca
JEDNOSTAVNO

Kako riješiti popodnevni umor bez spavanja i slatkiša?

Banane sadrže i kompleksnije ugljikohidrate koji duže snabdijevaju energijom, da ne spominjemo minerale i vitamine kojih ima u izobilju

Prava stvar za buđenje
Prava stvar za buđenje (Shutterstock)
Više o

energija

,

banane

,

popodnevni umor

Prošlo je podne, do kraja radnog vremena ima još gomila posla, a vi jedva držite oči otvorene? Nije vam se to dogodilo jednom, priznajte sami sebi... i kako ste to riješili? Spavati sigurno niste mogli, ali ste zato posegnuli za novom kavom ili slatkišima. I pogriješili.

Naime, dekstroza pruža brzo zadovoljstvo za one koji pogađa poslijepodnevni umor, trenutačno im osiguravajući šećer koji povećava količinu energije i pomaže koncentraciji, no stručnjaci upozoravaju da je taj efekt varljiv i kao zamjenu preporučuju banane

Stručnjaci upozoravaju da su učinci dekstroze samo trenutni te da je ona nezdrava. Svaki višak šećera pretvorit će se u mast, baš kao i šećeri u pekarskim proizvodima ili slatkišima. 

Daniela Krehl iz njemačke potrošačke organizacije Verbraucherzentrale Bayern stoga savjetuje alternativu, odnosno zdraviji način za jednaku energetsku "pomoć", a to su banane. 

"Banane su pune voćnih šećera koji brzo pružaju energiju", ističe njemačka stručnjakinja. "One sadrže i kompleksnije ugljikohidrate koji duže snabdijevaju energijom". Banane su bogate i vitaminima i mineralima, dodaje Krehl. 

Napade umora najbolje je izbjegavati zdravim doručkom, a dobra opcija za to su razne vrste kruha od cjelovitog zrna te zobena kaša. 

18.01.2019. 13:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh