« Hi-tech
objavljeno prije 12 godina i 2 mjeseca
SURFANJE POD KONTROLOM

Kako provjeriti svu svoju aktivnost na Googleu

Google je odlučio svojim korisnicima omogućit da provjere svoju mjesečnu aktivnost na internetu, od primljenih i poslanih mailova do lokacija pristupanja računu

Fotografija vijesti
Više o

Google

,

internet

,

surfanje

,

Google korisnički podaci

,

privatnost na internetu

Neki ljudi su opčinjeni statističkim podacima, dok drugi vole imati pod kontrolom svoju privatnost na Internetu, stoga je Google odlučio lansirati novu opciju koja prati našu mjesečnu aktivnost u bespućima cyber prostora.

Account Activity opcija omogućava korisnicima da vide statističke podatke o svojoj mjesečnoj aktivnosti na Googleu, od poslanih i primljenih mailova, najčešće kontaktiranih osoba, do najtraženijih pojmova.

Iako se na prvi pogled čini da ovi podaci nisu baš previše relevantni prosječnom korisniku, Account Activity opcija pruža jednu korisnu funkciju - lokacije pristupanja korisničkom računu. Pomoću te opcije možete saznati da li ste samo vi otvarali vaš račun ili je netko na drugom kraju svijeta kopao po vašim osobnim, intimnim stvarima. Ako uočite sumnjivu aktivnost mogli bi razmisliti o promjeni lozinke.

Postupak aktivacije je vrlo jednostavan, no za njega morate imati registrirani korisnički račun na Google. Prvo što trebate napraviti jest kliknuti na ovaj link i potom unijeti svoje korisničko ime i lozinku. Nakon toga će vas Google pitati da li želite da vam generira mjesečni izvještaj, a ako odgovorite potvrdno na vašu mail adresu će stići link koji će vas odvesti na korisničku stranicu koja sadržava sve vaše statističke podatke.    

29.03.2012. 19:03:48
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh