« Život
objavljeno prije 9 godina i 2 mjeseca
HE HE

Kako procijeniti jeste li (napokon) odrasli

Vjerovali ili ne, ali ako imate stalan posao i plaćate svoje račune, to ne znači nužno da ste stvarno postali i odrasla osoba

Još samo da prestanem igrati igrice ...
Još samo da prestanem igrati igrice ... (Arhiva)
Više o

odrastanje

,

znakovi

,

zrelost

,

odrasle osobe

Odrasla osoba na prvu bi bila ona koja je završila školovanje, zaposlila se i, recimo, osnovala obitelj. No, je li to baš tako? Kolege s HuffPosta se ne slažu i daju zanimljivu listu pokazatelja odrastanja.

Odrasle osobe više nemaju veliku potrebu za tračanjem, a svoju zavist i ljubomoru uspješno drže pod kontrolom, pa čak i u verbalnim sukobima uspijevaju nastupati hladne glave i boriti se argumentima. 

>> Kad zapravo postajemo odrasli >>

Još jedan važan pokazatelj je i isprika - nije vam teško priznati krivnju i ispričati se ako ste stvarno zabrljali. Kad ste odrasli, više se ne pokušavate silom družiti s ljudima koji vas ne žele u društvu, već sami stvarate svoje društvo koje vas cijeni.

Odrasli ljudi znaju reći "ne" kad treba, iskreni su i otvoreni jer više nemaju potrebe za igricama, a naučili su cijeniti prijatelje i roditelje i svaki trenutak koji provode s njima, posebno ako razgovaraju o važnim stvarima. 

>> Što odrasli mogu naučiti od djece >>

Za kraj, odrasla osoba uči na vlastitim greškama, zna tko je i što želi u životu, pa to pokazuje visokom razinom samopouzdanja i unutarnjeg mira.

Jeste li odrasli i po ovim kriterijima?

21.03.2015. 12:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh