« Život
objavljeno prije 7 godina i 5 mjeseci
SAVJETI

Kako preživjeti uredske zabave

Blagdansko doba prate i uredske zabave, što u vašem, što u uredima poslovnih partnera i prijatelja, pa evo kratkog vodiča za one koji se ne žele osramotiti

Bez pretjeranog partijanja
Bez pretjeranog partijanja (Dreamstime)
Više o

alkohol

,

mamurluk

,

uredska zabava

,

domjenak

,

uredske zabave

Blagdani i uredske zabave idu ruku pod ruku, no jednako tako i prilika da se izblamirate pred kolegama i poslovnim partnerima u slučaju da pretjerate s partijanjem i alkoholom, da ne spominjemo onaj grozan osjećaj sljedećeg jutra - mamurluk.

Uz sveprisutne smartphone i društvene mreže, vaša blamaža sigurno neće ostati nezabilježena i neobjavljena, a to je komplikacija iz koje se nećete tek tako izvući, štoviše, mogla bi biti fatalna za vašu karijeru.

Stoga, evo tri stvari na koje u takvim situacijama morate posebno obratiti pažnju ...

Birajte piće koje pijete - alkoholna pića u čijem su sastavu uglavnom samo alkohol i voda (poput vodke ili gina) donijet će manje štete nego, recimo, obojena pića poput viskija, crvenoga vina i sl. Odnosno, manje štete donose pića u kojima se, osim etanola, nalazi i metanol, a uz to pijte vodu.

Jedite prije nego počnete piti - alkohol se sporije apsorbira ako želudac nije prazan. Na pitanje što trebate jesti odgovor je da jedete što želite. Mit je da je neka hrana bolja od druge. Bitno je samo da želudac nije prazan.

Nadoknadite izgubljenu tekućinu - alkohol dovodi do dehidracije. Stoga, prije nego legnete spavati, obvezno popijte čašu vode ili nekog drugog bezalkoholnog pića kako biste osigurali organizmu dovoljnu količinu tekućine za vrijeme spavanja. Isto tako, izbjegavajte napitke s kofeinom jer, baš kao i alkohol, i oni imaju diuretička svojstva

16.12.2016. 13:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh