« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 6 godina i 9 mjeseci
SAVJETI

Kako preživjeti ljeto u svom domu

Prijenosni ventilatori su jednako dobri kao i viseći, a jedino na što trebate obratiti pozornost je da ventilator bude uključen na ljetni način rada, što znači da treba puhati prema dolje

Ima i drugih načina...
Ima i drugih načina... (Arhiva)
Više o

ljeto

,

savjeti

,

dom

,

rashlađivanje

Za vrijeme ljeta i visokih temperatura svatko od nas gleda kako da se što prije i što više rashladi. U nastavku vam donosimo nekoliko načina koji će vam pomoći izdržati ljetne vrućine u vašem domu.

Jedna od odličnih investicija je viseći ventilator koji prostoriju može održati hladnijom za čak 7 stupnjeva. Ventilator neće potrošiti puno energije, a zrak će za vrijeme rada ventilatora cirkulirati zbog čega će boravak u prostoriji biti mnogo ugodniji.

Prijenosni ventilatori su jednako dobri kao i viseći, a jedino na što trebate obratiti pozornost je da ventilator bude uključen na ljetni način rada, što znači da treba puhati prema dolje.

Jedan od najefikasnijih uređaja za hlađenje doma za vrijeme ljetnih mjeseci je klima koja uspješno snižava temperaturu, ali istovremeno i povećava račun za struju, šteti okolišu, a i nije baš najzdravije riješenje za organizam zbog čega bi ju najbolje bilo izbjegavati.

Električni uređaji, kućanski aparati i rasvjetna tijela su najveći izvori topline u domovima, a ako imate klimu važno ju je iskoristiti najbolje što možete. Nikako ne stavljajte televiziju, lampe i druge uređaje koji proizvode toplinu blizu termostata jer će takvi uređaju povećati rad klime na veću razinu nego što je potrebno.

Više savjeta pročitajte na blogu Ženski svijet

Piše: Ana Zibar/Ženski svijet
02.08.2017. 09:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh