« Život
objavljeno prije 7 godina i 3 mjeseca
OPASNO?

Kako prepoznati psihopata? Pregledajte mu profil na Instagramu!

Kod osoba koje za svoje selfije koriste i filtre, prema ovom istraživanju, postoji viša razina nedruštvenog ponašanja, poput narcizma i opsesije vlastitom pojavom

Uh što volim sliku svoju
Uh što volim sliku svoju (Arhiva)
Više o

narcizam

,

psihopatske sklonosti

,

selfie

Selfie ne samo da je bio riječ godine već se pretvorio u globalni fenomen, a ujedno je postao i simptom bolesti, tvrde znanstvenici sa Sveučilišta Ohio.

Naime, njihovo je istraživanje pokazalo da su muškarci koji objavljuju puno selfieja najblaže rečeno čudni, a uvjerljivo su najgori oni koji koriste filtere na Instagramu, jer je to gotovo siguran dokaz psihopatskog ponašanja.

Preciznije, kod takvih je osoba ustanovljena viša razina nedruštvenog ponašanja kao što su narcizam i opsesija vlastitim likom (rijetko djelom, jer se za to niti nema vremena od silnog naslikavanja).

Istraživanje je provedeno na 800 muškaraca u dobi od 18 do 40 godina, a pratile su se njihove navike objavljivanja fotografija na društvenim mrežama. Ispitanici su morali rješavati testove kojima se ispitivala njihova taština, a morali su i podijeliti informaciju uređuju li svoje fotografije filtrima ili obrezivanjem.

Znanstvenici kažu da ih ne iznenađuje da su muškarci koji objavljuju mnogo selfija i troše mnogo vremena na njihovu obradu više narcisoidni, no ovo je prvi put da je to potvrđeno istraživanjem.

Ono što je još zanimljivije jest da je kod takvih osoba prisutnije asocijalno i psihopatsko ponašanje te da su skloniji samoobjektivizaciji. Mnogi misle da muškarci ne rade takve stvari, no definitivno rade.

Pregledajte malo svoj profil...

12.02.2017. 09:02:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh