« Zdravlje
objavljeno prije 10 godina i 11 mjeseci
SAZNAJEMO

Kako prepoznati najkvalitetniju steviju na tržištu?

Napokon će i Hrvati moći uživati blagodati stevije, prirodnog zaslađivača bez premca

stevia stevija rebaudiana stesweet prirodni zaslađivač
stevia stevija rebaudiana stesweet prirodni zaslađivač (SteSweet)
Više o

prirodni zaslađivač

,

osobni coach

,

pad nezaposlenosti

,

ostvarivanje želja

,

imovina

Sigurno ste već čuli da je ljekovita biljka stevia stigla i u Hrvatsku. Upravo zbog toga je brend Stesweet, pionir u proizvodnji stevija zaslađivača na organski način, odlučio sve svoje buduće kupce informirati o kvaliteti proizvoda od stevije i uvesti ih u sasvim novi, ljekoviti svijet.

Priča o steviji počinje u dalekoj Južnoj Americi, gdje je biljka otkrivena, a zatim zbog svoje ljekovitosti prenesena diljem svijeta. Stevia je prirodni zaslađivač, čak 200 do 400 puta slađa od šećera, no za razliku od šećera, stevija nema kalorija, ugljikohidrata, glikemijskog indeksa i štetnih nuspojava.

Popis pozitivnih učinaka koje donosi biljka stevija doista je dugačak, a neki od najznačajnijih su regulacija težine, snižavanje šećera u krvi, oporavljanje nakon bolesti, liječenje bakterijskih bolesti probavnog sustava, detoksikacija, jačanje imuniteta, sprječavanje nastanka raka i još mnogo, mnogo pozitivnih i dokazanih rezultata.

Zašto je Reabaudiozid  A, (Reb-A) i  čistoća stevije toliko važna?

Kada se lišće biljke stevije ekstraktira, dobivaju se sastojci koje nazivamo  glikozidi. Ti su sastojci različiti po svojoj kvaliteti i slatkoći. Onaj najzdraviji, najslađi, najboljeg okusa, koji se tokom ekstrakcije dobiva svega 2-4% zove se Rebaudiozid A, (Reb-A).  Reb-A je  i kao sirovina u proizvodnji deset puta skuplja od ostalih, glikozida (steviozid, glikozida B, C...). SteSweet proizvodi sadrže  Rebaudiozid A ili Reb-A u 97%+  postotku čistoće, te su zbog toga iznimno prepoznati od strane potrošača.  Ostali stevia glikozidi (steviaside) ili mješavina glikozida najčešće se koriste u industrijama pića i hrane.

Gdje kupiti SteSweet steviju?

Kako bi svojim kupcima ponudio najbolje, Stesweet je pokrenuo interaktivni portal www.steviana.hr, gdje pokreće brojne rasprave, okuplja stručnjake, poput poznatog nutricionista dr.Ignaca Kuliera i znanstvenika Brune Novaka te za vas donosi najnovije vijesti iz svijeta stevije i priprema velike nagradne natječaje. Naša je misija brinuti o vašem zdravlju i činiti vas sretnima.

Uključite se u rasprave već danas, komentirajte, pitajte naše stručnjake, šaljite nam vaše prijedloge...čekamo vas na www.steviana.hr

25.05.2010. 20:17:16
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh