« Žene
objavljeno prije 7 godina i 8 mjeseci
GOVOR TIJELA

Kako prepoznati da se sviđate muškarcu

Muškarci su inače otvoreniji od žena u pokazivanju naklonosti, no ako naletite na onog stidljivijeg, morat ćete se osloniti na njegov govor tijela

Ruke na bokovima su jedan od sigurnih znakova
Ruke na bokovima su jedan od sigurnih znakova (Arhiva)
Više o

muškarci

,

govor tijela

Muškarci ne razumiju žene, a žene misle da razumiju muškarce, no često se i one varaju. Što nam onda preostaje? Govor tijela, naravno, pa evo sedam znakova koji sigurno pokazuju da se sviđate muškarcu. 

Ekspresivniji je - ako se sviđate nekom muškarcu, njegovo će lice biti prijateljsko i otvoreno. Pogled će mu biti ljubazan i pokazivat će fascinaciju, a ako je nervozan, može se čak i zacrvenjeti.

Elokventniji je - obratite pozornost na način na koji govori kad ste mu u blizini. Primijetit ćete da govori više, jer vas želi impresionirati.

Imitira vašu pozu - ukoliko muškarac djelomično imitira pozu u kojoj ste dok razgovarate s njim, pokušava vas razumjeti i naći zajedničke interese s vama, što se podsvjesno manifestira kroz njegov govor tijela.

Namješta si kosu - na ovaj si način muškarci često jačaju samopouzdanje. Kad vide atraktivnu osobu, instinktivno nastoje izgledati pametnije na način da si popravljaju frizuru. Ista stvar rade i žene.

Pokušava zauzeti što je moguće više mjesta - životinjskom svijetu mnogi mužjaci nastoje privuži pozornost ženke napuhujući se, bilo da dignu perje ili krzno, kako bi izgledali što je moguće veći. I muškarci se često znaju voditi tim iskonskim instinktom.

Stavlja ruke oko struka - ako muškarac drži ruke blizu kukova, bilo da su mu u džepovima ili da ih drži na struku, vrlo je jasan znak da pokušava pokazati svoju snagu. Istu stvar muškarci pokušavaju pokazati kad sjede s jako raširenim nogama.

Stoji u otvorenoj pozi - u društvenim situacijama nesvjesno zauzimamo otvorenu pozu prema osobi koju smatramo privlačnom. Sljedeći put obratite pozornost i na stopala. Mnogi ljudi ne primijete da su stopala usmjerili prema osobi s kojom žele razgovarati i koju smatraju privlačnom.

 

30.09.2016. 20:04:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh