« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 12 godina i 1 mjesec
NAJBOLJI REZULTATI

Kako pravilno koristiti regenerator za kosu

Par korisnih savjeta i trikova koji će vam pomoći da iz regeneratora za kosu izvučete apsolutni maksimum

Fotografija vijesti
Više o

zdravlje

,

njega kose

,

ljepota izgled

,

njegovanje kose

,

regenerator

Koliko god ovo zvučalo površno svi smo svjesni da je kosa jedno od najvrijednih blaga našeg fizičkog izgleda, stoga se prema njoj ophodimo s dužnom pažnjom. No, njega i zdravlje kose, pogotovo one duge, ne ovisi samo o pranju i sušenju, već i o pravilnom korištenju regeneratora.

Kako bi maksimalno iskoristili snagu regeneratora pratite ove savjete i trikove:

Pronađite regenerator koji odgovara vašem tipu kose - Različiti tipovi kose zahtijevaju različitu njegu. Ako imate normalnu kosu dovoljan vam je standardni regenerator, no ako imate oštećene, ispucane vrhove ili obojanu kosu onda vam je potreban regenerator koji je bogatiji s hranjivim tvarima. Želite li udahnuti živosti u ravnu kosu koristite regenerator za volumen jer je on puno lakši nego oni za hidrataciju. Najbolje bi bilo da se prije kupovine regeneratora savjetujte s frizerom ili stilistom.

Pazite na aplikaciju - Regenerator uvijek nanosite od vrhova kose prema tjemenu, no pritom ga je nepotrebno utrljavati u vlasište jer će ono samo proizvesti prirodnu masnoću. Kombinacija regeneratora i masnoće može izazvati da vam kosa izgleda neuredno.

Dobro se počešljajte - Ova stavka je vrlo važna jer češljanjem ravnomjerno raspoređujete regenerator po cijeloj kosi, a time ne samo da lakše raspetljavate eventualne čvorove, nego sprječavate da se vlasi zapetljaju kada se osuše.

Pustite ga da djeluje - Kako bi maksimalizirali zaštitu koju pruža regenerator nakon nanošenja pustite ga da djeluje nekoliko minuta. Što više vlage vlasi upiju to će zaštita biti jača. Kosu isperite s hladnom vodom kako bi se zatvorile pore.  

Povremeno si priuštite masku za kosu - Stručnjaci preporučaju da svakih nekoliko tjedana kosu počastite sa ekstremnom regeneracijom, odnosno maskom ili hranjivim pakungom. Možete ju sami spraviti, kupiti gotov proizvod ili otići na tretman kod frizera. No, pošto su maske i pakunzi poprilično intenzivni nemojte ih koristiti često.

Šteta se ne može otkloniti - Brojne reklame tvrde da regeneratori mogu popraviti oštećenu kosu, no to jednostavno nije istina. Regeneratori kosu čine čvršćom i sprječavaju moguća oštećenja, no ne mogu ukloniti ispucale vrhove. Jedini način da se oštećenje ukloni jest da ga se odreže.     

14.05.2012. 13:29:21
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh