« Lifestlye MODA&STIL
objavljeno prije 11 godina i 4 mjeseca
MALI ŽENSKI TRIKOVI

Kako posvijetliti kosu cimetom bez odlaska frizeru

Cimet se već stoljećima koristi kao jedan od najzanimljivijih začina u kuhinji, a u zadnje se vrijeme o njemu sve češće govori i kao odličnom preparatu za kosu

Cimetom do svjetlije kose
Cimetom do svjetlije kose (Arhiva)
Više o

njega kose

,

cimet

,

beauty tip

,

ženska kosa

,

beauty savjet

Često se misli kako beauty tretmani koji nešto vrijede nužno moraju puno i koštati. I dok to vrijedi za neke stvari koje je doista uvijek bolje prepustiti profesionalcima, za većinu njih to naprosto nije slučaj. Mnoge stvari koje već imate u svom kućanstvu mogu poslužiti kao odlična zamjena za skupe komercijalne preparate. Cimet je jedan od takvih.

Cimet se već stoljećima koristi kao jedan od najzanimljivijih začina u kuhinji, a u zadnje se vrijeme o njemu sve češće govori i kao odličnom preparatu za kosu. Pravilnim nanošenjem cimeta na vlasi dobit ćete vrlo pouzdanu i sigurnu alternativu klasičnim sredstvima za posvjetljavanje kose kakve možete kupiti u trgovini. Osim toga, tretman cimetom hidratizira kosu, čini je mekšom i daje joj nevjerojatno sexy miris. Win-win situacija, rekli bi Amerikanci. Donosimo vam kratki vodič za posvjetljivanje kose pomoću cimeta.

1. Priprema smjese

U posudu srednje veličine stavite 250 mililitara vašeg omiljenog regeneratora (ukoliko imate jako dugu kosu, možete staviti i više), tri žlice prethodno izmrvljenog cimeta i 100 mililitara prirodnog pčelinjeg meda. Dobro pomiješajte sastojke plastičnom žlicom. Nemojte koristiti metalnu, budući da neki metali mogu negativno reagirati sa sastojcima smjese. Pokrijte posudu i ostavite ju 30 minuta na sobnoj temperaturi.

2. Šamponiranje i priprema kose

Operite kosu klasičnim šamponom i regeneratorom, svojom uobičajenom metodom. Dobro ju iscijedite i zamotajte dvije minute u topli ručnik. Nakon toga, prstima ili širokom četkom razmrsite vlasi kako bi omogućili ravnomjerno nanošenje smjese s cimetom. Kosu raspodijelite u dijelove debljine 5 centimetara te pričvrstite svaki dio natrag na tjeme kako se ne bi zapetljavali s dijelom na kojeg nanosite smjesu.

3. Nanošenje smjese na kosu

Otkopčajte prvi dio kose koji želite posvijetliti. Koristite se debelim kistom ili prstima kako biste ravnomjerno nanijeli smjesu uzduž vlasi. Kad ste gotovi, zavežite namazani dio kose u pletenicu i ponovno ga pričvrstite natrag na tjeme. Otkopčajte sljedeći dio kose i ponovite cijeli proces. Ponavljajte dok vam cijela kosa nije namazana smjesom i upletena u pletenice. Izbjegavajte izlaganje kože smjesi, budući da cimet može nadražiti osjetljiviju kožu.

4. Omogućavanje djelovanja smjese

Kad ste završili s nanošenjem, stavite najlonsku kapu za kupanje preko vaše kose, istisnite višak zraka i dobru ju pričvrstite. Ukoliko imate pristup profesionalnoj sušilici kose, sjedite ispod nje 30 minuta kako biste omogućili smjesi da učini svoje. Ako nemate sušilicu, omotajte vrući ručnik oko glave i ostavite tako pola sata. Nakon toga ga odmotajte (ili ugasite sušilicu) i ostavite smjesu još 3 do 4 sata na sobnoj temperaturi. Što dulje držite smjesu na glavi, to će njeni rezultati biti bolji.

5. Ispiranje kose

Nakon što prođe dovoljno vremena, skinite najlonsku kapu s glave. Lagano odmotajte pletenice i razmrsite kosu prstima. Isperite smjesu s kose koristeći toplu vodu visokog pritiska. Ukoliko ste se držali svih uputa, vaša bi kosa trebala posvijetliti dvije nijanse. Ukoliko želite dodatno posvijetliti kosu, ponovite cijeli postupak za 48 sati.

22.02.2013. 16:26:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    jelko
    20.05.2013. 12:44
    da li ovo pali i na ofarbanu kosu?
  2. avatar
    tinchi
    20.05.2013. 20:50
    zvuci dobro.. probat cu...
  3. avatar
    Zeljka
    25.06.2013. 09:19
    Nevalja,obicno sranje...:P
  4. avatar
    Znatizeljna
    16.07.2013. 20:55
    Nemojte ovo koristiti. Napravila sam sve kako pise i od te smjese me samo tjeme pece... I nikako da se cimet ispere iz kose. Gubitak vremena.
  5. avatar
    Misylia
    16.10.2013. 01:12
    Meni je uspjelo.. drzala sam 5 sati doduse i nije bas tooooliko posvijetlilo, al nakon one crne kakva sam ispala danas, ovo je blazenstvo :) Jos samo moram vidjeti koliko mi je s vrhova skinulo kad se kosa osusi
  6. avatar
    Tonka
    20.10.2013. 20:31
    Danas sam isprobala recept,istinabog nije me peklo tjeme ali je istina da se cimet teško ispire iz kose. Nažalost nisam zadovoljna rezultatom.
  7. avatar
    Kurveštara
    01.11.2013. 01:03
    Pokušajte s limunom i izlaganjem suncu, meni je tamno smeđu kosu pretvorio u nekakvu bakrenu. A čula sam i da se moze posvijetliti smjesom vitamina c.
  8. avatar
    iva
    27.02.2015. 15:31
    Ja sam primjenila na farbanu kosu i rezultat je bio narandzasti odsjaj, sto nisam bila zadovoljna a i posle svakog pranja kose sam mirisala na cimet. Pokusala sam uloniti sa vitaminom C, boja dobijena cimetom je otisla a i od dosadnog mirisa nema ni traga.
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh