« Lifestlye MODA&STIL
objavljeno prije 11 godina i 3 mjeseca
MALI TRIKOVI

Čini li vas make up starijima nego što jeste?

Dogodi li se i vama da se pogledate u ogledalo i umjesto zadovoljnog smješka sami sebi dobacite mrgodan pogled? Ne brinite, imamo rješenje!

Kako ne izgledati kao avet
Kako ne izgledati kao avet (Arhiva)
Više o

makeup

,

mlađi izgled

,

šminkanje

,

make up

Čini li vas vaš make up starima? Dogodi li se i vama da se pogledate u ogledalo i umjesto zadovoljnog smješka sami sebi dobacite mrgodan pogled? Ukoliko ste se prepoznali u ovome, možda je pravo vrijeme da pogledate svoju standardnu rutinu nanošenja make upa, kako biste pronašli krivca koji ne dozvoljava vašoj punoj ljepoti i mladosti da izađe na vidjelo. Donosimo vam nekoliko kratkih savjeta koji bi vam mogli pomoći u tome.

Koža vam nije spremna

Zvuči sasvim logično, ali ovo je greška koju mnoge od nas naprave u žurbi - nedovoljna priprema kože za make up. Kad nanosimo šminku na kožu koju nismo pravilno pripremili za to riskiramo da dobijemo zamrljan i nejednak izgled koji nipošto neće laskati našim godinama. Obavezno dobro umivajte lice svako jutro i večer, redovito radite piling i ne zaboravite držati kožu hidratiziranom. Stavite podlogu na vaše lice prije nego krenete stavljati make up kako bi izgledalo glatko i predivno.

Koristite previše make upa

Make-up kojeg ima previše na licu ima tendenciju stvrdnuti se i početi pucati, što će vašu kožu učiniti starom i izboranom. Jedno od najvažnijih pravila dobrog make upa jest da je manje više. Kao i s mnogim drugim stvarima u životu, uvijek možete dodati još kasnije, ali kad jednom pretjerate, više nema pomoći.

Koristite premalo make upa

Ukoliko uopće ne stavljate make up, tada ga jednostavno ne koristite dovoljno! Svi znaju da „prirodan" izgled nije onaj koji nam je dala majka priroda, već odlično raspoređen make up koji će nam dati onaj mladenački sjaj koji nam nedostaje. Minimalni make up možete koristiti da prekrijete manje nedostatke na vašem licu, poput ožiljaka ili različite pigmentacije. Malo korektora na strateškim mjestima čini prava čuda za mladenački izgled vaše kože.

Stavljate previše pudera

Ukoliko imate masnu kožu, puder je odličan način da „izvučete" višak masnog sjaja iz nje. Malo mineralnog pudera dodanog na klasičnu podlogu osigurat će da vaša koža cijeli dan izgleda mladenački i zdravo. Previše pudera, s druge strane, naglasit će vaše bore i učiniti ih znatno vidljivijima, što zasigurno neće pomoći vašem licu da izgleda svježe i mlado.

Koristite pogrešne ili prejake boje

Životna je činjenica da se nijansa naše kože mijenja kako starimo, a tomu trebamo prilagoditi i boju našeg make upa. Ružičasto sjenilo za oči dat će im umoran izgled, a tamne usne dodat će barem pet godina vašem licu. Držite se blagih boja koje pašu nijansama vaše kože kako biste izvukli maksimalno iz šminke.

Pretjerujete sa šljokicama

Lice koje pretjerano svjetluca uvijek odaje dojam osobe koja se previše trudi da izgleda dobro. Želite li klasični izgled koji nikada ne izlazi iz mode, jednostavno se klonite ovakvih eksperimenata.

17.02.2013. 19:00:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh