« Život
objavljeno prije 8 godina
SAVJETI

Kako postati jutarnji tip?

Ukoliko volite za sebe govoriti da niste jutarnji tip, vjerujte, to se može promijeniti - evo 6 navika koje trebate usvojiti kako bi ujutro postati produktivniji i raspoloženiji

Kako se ujutro buditi veseo i zadovoljan
Kako se ujutro buditi veseo i zadovoljan (Arhiva)
Više o

ranoranioci

,

jutarnji tip

,

buđenje

,

najbolje buđenje

Buđenje je trauma, ma koliko mi mislili da nije, jer kad vam zazvoni alarm, to je definitivno šok za organizam. Ipak, oni koji se radno bude i jutarnji su tipovi imaju duži dan, a ako sve naprave kako treba nakon buđenja - i vrlo uspješan.

Znamo, puno vas će odmah reći da nije jutarnji tip po prirodi, no to je samo izgovor - ako usvojite ove navike, bit ćete i vi jutarnji tipovi već nakon dva tjedna. Evo šest navika koje trebate imati:

Rano se probudite - ako počnete pratiti navike uspješnih ljudi, gotovo ćete sigurno zamijetiti da svi imaju jednu zajedničku - rano buđenje. Jedna je anketa na 20 direktora velikih kompanija pokazala da ih se 90 posto radnim danom budi prije 6 sati. Vi se, pak, ne morate nužno buditi kad i veliki svjetski direktori, ali svakako nastojte da to bude što ranije. Naime, istraživanja su pokazala da zaposlenici koji se ranije pojave na radnom mjestu bolje kotiraju kod šefova od onih koji dođu kasnije.

Rastegnite se - iako vam je prvi poriv, čim čujete alarm budilice, skupiti se pod pokrivačem, učinite upravo suprotno. Rastegnite se što više možete. Psihologinja s Harvarda, Amy Cuddy, kazala je kako tijelo utječe na um, pa i rastezanjem tijelo postaje veće, što može djelovati dobro i na psihu, jer ćete izgledati veće, moćnije, samopouzdanije, što se pozitivno odražava na ostatak dana.

Namjestite krevet - to vam se možda čini kao uzaludan zadatak, jer ćete krevet ionako ponovno razbucati kad ponovno legnete u njega, namještanje kreveta itekako dobro utječe na psihu. Naime, ljudi koji redovito namještaju krevet bolje se osjećaju i imaju razvijeniji osjećaj za novac.

Meditirajte - jutarnja meditacija pomaže usredotočenosti tijekom dana. Umjesto da se probudite i budete pod stresom zbog ostatka dana koji je pred vama, meditacijom ćete smiriti um i pripremiti se za dan koji je pred vama. Stoga izdvojite nekoliko minuta vašega jutra i za ovu aktivnost.

Vježbajte - jutarnje vježbanje opskrbljuje vas energijom koja vam je potrebna za ostatak dana. A i rješava vas stresa i podiže raspoloženje. Nema izgovora.

Doručkujte - trebao bi potaknuti metabolizam i obnoviti razinu šećera u krvi, kako biste bili produktivniji u ostatku dana. Nastojte da on bude prepun vlakana i proteina, kako bi izvršio svoju funkciju.

04.05.2016. 21:32:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh