« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 2 godine i 9 mjeseci
ZAPAMTITE!

Kako popraviti koncentraciju

Za uspjeh u školi, na faksu ili poslu vrlo je važna koncentracija. koliko god nam koncentracija u nekim trenucima bila dosadna ona je vrlo važna kako bi se određeni zadaci u određenim uvjetima ispunili u roku

Ono kad vam ne ide...
Ono kad vam ne ide... (Arhiva)
Više o

pamćenje

,

koncentracija

Kada osoba ima nedostatak koncentracije javljaju se i dodatni problemi kao što su smanjena kvaliteta obavljenog zadatka, poteškoće prilikom obavljanja zadatka i nezadovoljstvo.

Kako bi uspjeli izbjeći takve situacije potrebno je poduzeti neke korake koji će vam pomoći da poboljšate koncentraciju.

Za početak si osigurajte adekvatne uvjete za rad, što znači da pronađete mjesto koje će vam odgovarati za obavljanje zadataka i odredite si da to mjesto bude samo za obavljanje zadataka kako vam ne bi trebalo puno vremena za privikavanje na radnu atmosferu.

Otkrite što vam za vrijeme obavljanja posla odvlači koncentraciju i nastojte to ukloniti ili smanjiti. Svedite buku oko sebe na maksimum i na taj način ćete smanjiti odvlaćenje pažnje.

Svaki zadatak obavljajte na vrijeme jer vam svako odgađanje smanjuje koncentraciju. To se događa zato što nedostatak vremena sa sobom nosi i stres koji je jedan od glavnih uzroka smanjene koncentracije.

Nikada nemojte zadatke obavljati u zadnjem trenutku i osigurajte si dovoljno vremena kako bi obavili određeni zadatak.

Više savjeta pročitajte na blogu zenskisvijet.com

Piše: Ana Zibar/zenskisvijet.com
29.07.2021. 09:01:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    29.07.2021. 12:28
    Treba biti smiren
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh