« Žene
objavljeno prije 2 godine i 3 mjeseca
ONI DANI...

Kako olakšati menstrualne grčeve bez konzumacije lijekova

Ponekad je najlakše pokušati s jednostavnim trikovima koji nam najbrže mogu donijeti olakšanje

Dajte čajevima priliku...
Dajte čajevima priliku... (Pexels)
Više o

bolovi

,

menstruacija

,

prirodni lijekovi

Jedna od rijetkih dobrih stvari vezanih uz menstrualni ciklus je taj da je (donekle) predvidljiv pa se na vrijeme možemo opremiti pomagalima koja će nam olakšati kad patnje krenu. Za slučaj da ste jedni od onih kojima je svaki savjet dobrodošao, možda biste željeli pokušati s kojom od naših ideja:

Topli oblozi
S obzirom na to da su nam u današnje doba termofori dostupni u svim oblicima i veličinama, bilo bi šteta ne isprobati ovaj, možda najpoznatiji način eliminiranja mentrualnih grčeva. Mnoge žene osjećaju ih i u donjem dijelu leđa, a ne samo u predjelu jajnika, a termofor je jedan od najlakših načina na koji možemo održavati temperaturu obloga onakvom kakva nam odgovara.

Esencijalna ulja
Masiranjem esencijalnih ulja od lavande i cimeta učinit će čuda za vaše mišiće i opustiti dijelove tijela koji to trebaju. Cimet reducira upale, a lavanda olakšava bolove i napetost mišića, te pospješuje cirkulaciju.

Napravite kupku
Mnoge žene prije menstruacije trpe jake glavobolje. Napravite kupku pa dodjte sol za kupanje, te esencijalna ulja od lavande i ruže. Sol za kupanje ispunit će kupku magnezijom koji će smanjiti stres i anksioznost.

Jedite zdravo
Držite se podalje od zasićenih masnoća. Kako biste smanjili osjećaj nadutosti, hranite se zdravim masnoćama, avokadom ili borovnicama, koje su ujedno i antioksidansi.

Pripremite biljni čaj
Zeleni čaj koristi metabolizmu i ima umirujuće djelovanje. Pun je antioksidansa koji detoksiciraju tijelo. Pokušajte s crnim čajem ili kamilicom - oni će vas zasigurno opustiti.

Piše: Andrea Holi
13.10.2017. 15:02:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh