Kako očuvati hranu na vrućinama
Vjerojatno vam se dogodilo da vam na ovim groznim vrućinama dobar dio hrane propadne zbog pogrešnog čuvanja, pa evo par savjeta
Hrana može sačuvati svježinu duže nego što mislimo ako je ispravno spremimo u kući, pa evo savjeta za ove strašne vrućine:
Bobičasti plodovi - bobičaste plodove možete oprati u zdjeli hladne vode s malo octa. Nakon što 'okupate' sočne bobice isperite ih u cjedilu pod hladnom vodom kako ne bi ostao okus octa
Jabuke - dobro ih je čuvati u donjem zatvorenom pretincu u hladnjaku.
Jaja - inače mogu trajati i do pet tjedana, ali moraju biti pohranjena u hladnjaku, nikako u njegovim vratima
Krumpir - najbolje ga je čuvati na tamnom, ali suhom mjestu.
Luk - da bi trajao i više od dva tjedna, stavite ga u papirnatu vrećicu pa čuvajte na tamnom i hladnom mjestu.
Rajčica - rajčice treba držati na sobnoj temperaturi jer će biti ukusnije, ali morate ih pojesti nekoliko dana nakon kupnje.
Sir - svježi sir ima svoj rok i tu se ništa ne može, ali tvrdi sirevi mogu dulje trajati ako ih odmah nakon kupnje zamotate u papir za pečenje, pa stavite u vrećicu.
Svježi začini - trebate ih tretirati kao rezano cvijeće pa ih stavite u vodu i prekrijte papirnatom vrećicom ili papirnatim ručnikom.
Zelena salata - može trajati i do četiri puta više ako ju operete u hladnoj vodi čim dođete kući jer vrućina pogoduje razvoju bakterija. Zatim ju osušite, stavite u tanku plastičnu vrećicu i probušite nekoliko rupica zbog zraka.
Novi komentar