« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 9 godina i 5 mjeseci
PRESTANITE

Kako očistiti pluća od duhanskog dima

Naravno, najbolji je način prestati pušiti, no ako vam to nikako ne polazi za rukom, evo nekoliko dobrih savjeta kako pluća učiniti čistijim

Domaći sirup za čišćenje pluća
Domaći sirup za čišćenje pluća (Arhiva)
Više o

pušenje

,

duhanski dim

,

prestanak pušenja

,

đumbir

,

pluća

,

čili papričice

,

selen

,

čišćenje pluća

,

sirup za čišćenje pluća

Prestanak pušenja nekim je pušačima jednostavno nemoguća misija, no i oni se mogu pokušati što bolje zaštititi od štetnih posljedica duhanskog dima. On je i u čistom stanju prilično opasan, a kad pušite cigarete, udišete preko 4 tisuće raznih otrova.

Uz katran i nikotin, dobar dio tih otrova zadržava se u plućima pa je nužno znati koje namirnice najbolje čiste ovaj organ.

Češnjak ili bijeli luk jedan je od najjačih prirodnih antibiotika, a poznat je i po moćnim antikancerogenim učincima - sprječava nastanak i stvaranje novih stanica raka, pa ga obavezno treba koristiti u prehrani.

Čili papričice sjajno pomažu u razgradnji viška sluzi u organizmu, što lako možete primjetiti čim pojedete nešto začinjeno - počinje vam curiti nos.

Đumbir je čudesna biljka s mnogim blagotvornim učincima na zdravlje, a kako između ostaloga dokazano sjajno čisti pluća od nakupljenih toksina, neka vam bude obavezan dodatak u kuhanim jelima i sastojak čajeva kojima ćete dodatno pomoći svojim jadnim plućima.

Selen, izuzetno snažan antioksidans nalazi se u bakalaru, brazilskim orašćićima, lososu i tuni, pa neka nešto od toga bude na meniju barem jednom tjedno.

Ako želite stvarno dobro pročistiti pluća, evo preporučujemo domaći sirup za čišćenje pluća.

Sastojci:

100 g mladih borovih iglica
1 cm svježeg korijena đumbira, sitno naribanog
2 limuna
200 g domaćeg meda

Priprema:

U litru vrele vode uspite borove iglice i đumbir, kuhajte na laganoj vatri oko dva sata. Ugasite i ostavite da se malo ohladi, pa ulijte sok od dva svježe iscijeđena limuna i med. Dobro promiješajte da se med potpuno rastopi i zatim procijedite.

Uzimanje:

Tri puta dnevno jednu žlicu prije obroka, sve dok ne potrošite sav sirup.

06.01.2015. 18:30:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh