« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 10 godina i 7 mjeseci
SAVJETI

Kako njegovati kožu u jesen?

Hladnije vrijeme, vjetar i grijanje počinju brzo isušivati kožu, pa evo nekoliko savjeta kako biste ostali lijepi

Jesen nosi svoje prednosti i mane
Jesen nosi svoje prednosti i mane (Arhiva)
Više o

njega lica

,

njega kože

,

jesen

,

lijepa koža

,

piling

,

hidratacija kože

,

tonik za čišćenje

,

ulja za lice

Jesen je promijenila vrijeme, što znači da moramo promijeniti i njegu kože kako bi je prilagodili novim prilikama. Vjetar, niske temperature i grijanje jednostavno uništavaju kožu, jer hladan zrak ne može zadržati vlagu, što u konačnici isušuje kožu i uzrokuje ljuđtenje.

Jedna od dobrih ideja je nabaviti ovlaživač zraka što će učinkovito spriječiti dehidraciju kože, a osim toga treba promijeniti piling i kreme koje se koriste. 

Za jesensko vrijeme idealan je piling na bazi mliječne kiseline, jer su molekule puno veće od onih kod glikolne kiseline i sporije prodiru u kožu, no pritom čiste pore i pomažu vlazi da se duže zadrži u tijelu. Mliječna je kiselina prikladnija za se tipove kože, dok je glikolna primjerenija za masnu kožu. 

>> Voće i povrće u kremama za ljepotu <<

Agresivan tonik koji se koristi ljeti kako bi čistio višak sebuma nije dobar za jesenske mjesece, pa je pravi izbor nježniji tonik na bazi ceramida i glicerina zbog odličnog vezanja vlage i poboljšavanja hidratacije kože.

Nakon što očistimo lice, kožu treba nahraniti, a za početak se stavljaju serumi, koncentrati snažniji od krema. Najbolje je koristiti serume koji dubinski obnavljaju, pa odaberite serume sa sojom za ublažavanje tamnih mrlja i na bazi retinola koji će je učvrstiti. 

>> Tretmani ljepote iz kućne radinosti <<

Umjesto krema možete koristiti ulje šafranike koje pomaže u obnovi i vlaženju kože zbog oleinske kiseline, linola i vitamina K kojima je bogato. 

20.10.2013. 18:47:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh