Kako napraviti savršenu šalicu čaja
Osim što će se ovom metodom poboljšati okus čaja, otpušteni teanin će potaknuti opuštenost, dok će antioksidans polifenol djelovati povoljno u prevenciji raka i kardiovaskularnih bolesti
Čaj je i dalje najpopularniji napitak na svijetu, iako se nama zapadnjacima kavopijama to ne čini tako - dovoljno je znati da 98 posto Kineza pije čaj pa da vam neke stvari postaju jasnije. Ipak, gotovo da i nema čovjeka koji povremeno neće uživati u šalici dobrog čaja, a jedan britanski liječnik tvrdi da ima najzdraviji i najbolji recept za njegovo pripremanje.
Naime, iako se mnogo ljudi protivi korištenju mikrovalne pećnice za podgrijavanje hrane i odbijaju je imati u svojoj kuhinji, on preporučuje zagrijavanje čaja upravo u mikrovalnoj pećnici jer navodno izvlači najbolje iz omiljenog napitka brojnih Britanaca.
Doktor Quan Vuong sa Sveučilišta Newcastle preporuča da se svaka šalica čaja stavi u mikrovalnu pećnicu i dodatno zagrije kako bi se iz listića zelenog ili crnog čaja izvuklo čak 80 posto kofeina, teanina i polifenola.
Doktor preporuča da se vrućom vodom prelije čaj te da se potom dodatno zagrije u mikrovalnoj pećnici tijekom 30 sekundi na pola snage. Nakon jedne minute odmora čaj je spreman za konzumaciju.
Osim što će se ovom metodom poboljšati okus čaja, otpušteni teanin će potaknuti opuštenost, dok će antioksidans polifenol djelovati povoljno u prevenciji raka i kardiovaskularnih bolesti, tvrdi doktor.
Kako Britanci čaj shvaćaju vrlo ozbiljno, ova je preporuka liječnika izazvalo burne rekcije na Twitteru nazivajući postupak blasfemičnim... no, vi svejedno isprobajte.
Novi komentar