Kako napraviti kvalitetnu zimnicu
Za početak, prije korištenja staklenke dobro operite i sterilizirajte, ne izostavljajte niti poklopce, jer i oni moraju biti čisti
Napravite pravu zimnicu (Arhiva)
Savjeti za zimnicu
- prije korištenja staklenke dobro operite i sterilizirajte, ne izostavljajte niti poklopce, jer i oni moraju biti čisti
- ukoliko staklenku pokrivate sa folijom, najbolje ju je prije oprati sa alkoholom, pa staklenku prekriti sa dva sloja folije i pričvrstiti elastičnom gumicom
- ako staklenka treba biti vruća za vrijeme ulijevanja zimnice, morate paziti da u kuhinji nije propuh, kako staklo ne bi popucalo
- ukoliko želite biti sigurni da je voće i povrće koje koristite za zimnicu zdravo, koristite samo neoštećene i zrele plodove
- kako bi zimnica što dulje trajala, napunite ju u staklenku na način da ostavite 2 cm prostora između zimnice i poklopca
- staklenku sa zimnicom čuvajte dalje od topline i sunca, na tamnom i hladnom mjestu
- plodove prije pripremanja zimnice dobro operite pod hladnom vodom, pobrišite, pa još jednom isperite i ostavite da se posuši na zraku
Više savjeta pročitajte na portalu zenskisvijet.com
31.10.2021. 07:08:00
Novi komentar