« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 6 mjeseci i 23 dana
SAVJETI

Kako napokon izravnati trbuh?

Zaslađeni napici, poput gaziranih pića, voćnih sokova i energetskih napitaka, jedni su od krivaca koji mogu stajati na putu do postizanja ravnog trbuha

Što napraviti?
Što napraviti? (Arhiva)
Više o

savjeti

,

ravan trbuh

Naravno da visokokalorične namirnice mogu biti ukusne, neke od njih su poput skrivenih tempiranih bombi kada je u pitanju vaš struk i treba ih izbjegavati ako želite skinuti tvrdoglavu masnoću s trbuha.

Nutricionisti ističu da bi zaslađene napitke trebali ograničiti što je više moguće jer su oni prave "kalorijske bombe".

Zaslađeni napici, poput gaziranih pića, voćnih sokova i energetskih napitaka, jedni su od krivaca koji mogu stajati na putu do postizanja ravnog trbuha.

Ovi napici su često puni praznih kalorija iz dodanih šećera, što može doprinijeti debljanju i nakupljanju masnog tkiva na trbuhu. Konzumiranje viška šećera može dovesti do skokova inzulina i povećanog skladištenja masti u predjelu trbuha.

Pretjerana konzumacija šećera, posebno fruktoze koja se nalazi u visokofruktoznom kukuruznom sirupu, povezana je s povećanjem visceralne masti, što je masnoća koja se nakuplja oko trbušnih organa.

Ova vrsta masti povezana je s različitim zdravstvenim rizicima, uključujući metabolički sindrom i bolesti srca.

Gazirana pića mogu dovesti do nadutosti i plinova, stvarajući iluziju većeg trbuha. Nadalje, višak natrija u određenim pićima može dovesti do privremenog zadržavanja vode.

Kako bi se postigao ravniji trbuh i poboljšalo cjelokupno zdravlje, preporučljivo je ograničiti ili eliminirati zaslađene napitke iz svoje prehrane. Nutricionisti preporučuju da se odlučite za zdravije alternative kao što su voda, biljni čaj ili nezaslađena pića.

Sve u svemu, treba paziti što se jede i što se pije...

09.10.2023. 08:29:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh