« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 26 dana i 4 sata
SAVJETI

Kako mršaviti lako i zdravo?

Nije se teško hraniti u skladu s bioritmom, a tko se toga pridržava osjećat će se puno bolje i već za kratko vrijeme primijetiti kako se težina smanjuje sama od sebe

Prvo dobrar i zdrav doručak
Prvo dobrar i zdrav doručak (Arhiva)
Više o

prehrana

,

mršavljenje

,

plan prehrane

Osobe koje silom žele skinuti višak kilograma okreću se razno raznim dijetama koje se bave time koliko i što treba jesti, a pritom se zanemaruje najvažnija činjenica - u koje je vrijeme najbolje uzimati koju vrstu hrane. Prema bioritmu je najbolje jesti sve, ali u strogo ograničenom vremenu.

Nije se teško hraniti u skladu s bioritmom, a tko se toga pridržava osjećat će se puno bolje i već za kratko vrijeme primijetiti kako se težina smanjuje sama od sebe.

Biološki ritmovi su zapravo ciklične promjene u radu organizma, a svaki organ i sistem organa ima svoje periode uspona i padova aktivnosti. I zato kada isplanirate prehranu u skladu s njima vaš organizam će hranu probavljati deset puta bolje, a metabolizam će se ubrzati i za vrlo kratko vrijeme moći ćete primijetiti kako vam se težina smanjuje sama od sebe.

Opći plan prehrane koji su napravili nutricionisti, pazeći pritom na vrijeme u kojem su organi aktivni izgleda ovako:

06:00 - 10:00

U ovom razdoblju su želudac i crijeva maksimalno aktivni i zato je u ovo vrijeme najbolje doručkovati, po mogućnosti jaču hranu.

Više pročitajte na portalu zenskisvijet.com

Piše: Ana Zibar/zenskisvijet.com
08.07.2020. 13:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh