« Život
objavljeno prije 13 godina i 6 mjeseci
BUDITE PRIMJER

Kako motivirati svoje zaposlenike

Za uspjeh posla potreban je trud i obostrano zadovoljstvo poslodavca i zaposlenika - kako to postići?

Kako motivirati svoje zaposlenike
Kako motivirati svoje zaposlenike (Shutterstock)
Više o

posao

,

zaposlenici

,

poslodavac

Održavati zaposlenike motiviranima može vam zadati velike glavobolje. Zaposlenici možda rade minimalno koliko moraju, ili svoje zadatke izvršavaju kasno ili ih uopće ne izvrše. Pa, kako biti siguran da su vaši zaposlenici dovoljno motivirani?

Ključno je upoznati svoje zaposlenike više nego samo kao kolege. Vodite ih povremeno na ručkove/kave i saznajte što ih muči na poslu i u privatnom životu. Zašto? Zaposlenici se moraju osjećati vrijedno kao pojedinci. Ako ćete ih ignorirati, moguće je da će se okrenitu protiv vas. Ako će o vama imati dobro mišljenje kao o osobi pa čak i kao prijatelju, tada će se i truditi na svojem radnom mjestu.

>> Žene vole muške šefove

Ako mislite da imate dobre odnose s vašim zaposlenicima, no njihov rad ne zadovoljava, obavezno ih informirajte o tome, s dokazima. Osim toga, negativnu informaciju je bolje plasirati u obliku razvoja posla te ih pohvalite prije i poslije informacije.

>> Isplati se imati zdrave i sretne zaposlenike

Primjer za to je da im kažete kako vrlo dobro komuniciraju preko telefona, pa bi možda i na sastancima mogli koristiti isti ugodan ton. Ili, vaše komuniciranje na telefonu je izvrsno, a to da ste izvrsni podupiru i brojke u prodaji.

Ovim načinom komunikacije velika je vjerojatnost da će ih zaposlenički ego potaknuti da se zaposlenici trude. Naravno, trud mora postojati i sa strane poslodavaca, jer ako samo tražite, a ništa ne nudite zauzvrat (nagrade za trud/povišica/team building/beneficije/kolegijalan odnos), nećete ništa postići.

Izvor: Savjeti-hr.com

21.11.2010. 17:40:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh