« Seks
objavljeno prije 7 godina i 10 mjeseci
SPEKTAKULARNO

Kako izgleda ženski orgazam?

Na nesreću pripadnika jačeg spola, ne postoji maleni prijenosni aparatić za magnetsku rezonanciju koji bi mogli tajno pričvrstiti na glavu svoje partnerice kako bi bili sigurni da ne glumi orgazam

Ženski mozak tijekom orgazma
Ženski mozak tijekom orgazma (Screenshot YouTube)
Više o

žene

,

orgazam

,

pravi orgazam

Orgazam je nekim ženama, nažalost, tajna, dok je muškarcima prava misterija - velik broj njih nije baš sto posto siguran kako su uopće uspjeli svoju partnericu dovesti do njega.

No, kad bi znali kako to stvarno izgleda, sigurno bi se više potrudili jer se u tim trenucima u ženskim glavama odvija pravi pravcati vatromet.

Znanstvenici sa Sveučilišta Rutgers snimali su magnetskom rezonancom žene tijekom orgazma i snimka je - spektaklularna . Boje koje vidite na snimci nisu zapravo boje u pravom smislu riječi, već izboji neurona.

Tamno crvena boja označava nisku aktivnost tog dijela mozga, dok žuto-bijela označava najjaču aktivnost. Tijekom orgazma, mozak preplavljuje žuta boja, što drugim riječima znači da većina moždanih aktivnosti sudjeluje u ženskom orgazmu.

Nakon što orgazam završi, prestaje i aktivnost u tim područjima.

Tijekom orgazma, prvo se aktivira osjetilni korteks, povezan s genitalijama, a zatim se on širi kroz limbički sustav, koji je vezan za emocije i pamćenje. Kada se približava vrhunac, pojačava se i aktivnost hipotalamusa, koji otpušta hormon oksitocin, koji je poznat kao hormon maženja.

Sve u svemu, pravi show, pogledajte:

15.07.2016. 23:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh