« Život
objavljeno prije 5 godina i 5 mjeseci
SAVJETI

Kako izabrati pravo božićno drvce

U prošlosti naši djedovi i bake kitili su zimzeleno raslinje koje su pronašli u okolici svojih domova

Kako kupiti lijepo drvce
Kako kupiti lijepo drvce (Arhiva)
Više o

savjeti

,

izbor

,

božićno drvce

Tradicija kićenja božićnog drvca duboko je ukorijenjena u našoj kulturi, a vjeruje se da je potekla u 16. stoljeću iz plemićkih staleža koji su živjeli na prostoru današnje Njemačke.

Običaj se proširio diljem kršćanskog svijeta te se zadržao sve do današnjih dana, kada kreće "navala" na božićna drvca diljem Hrvatske, u potrazi za onim najpoželjnijim. No je li naš izbor uvijek i najkvalitetniji da bi božićno drvce "zasjalo" pravom ljepotom blagdana u prosincu?

U prošlosti naši djedovi i bake kitili su zimzeleno raslinje koje su pronašli u okolici svojih domova. Domišljati u ukrašavanju, koristili su često ukrase i sušeno voće, razne bobice, ali kasnije i staklene kuglice sve kako bi Božić bio što svečaniji i veseliji.

Iz priča naših djedova i baka možemo razaznati da je odlazak u šumu po božićno drvce bio poseban trenutak okupljanja obitelji koji se pamti čitav život. 

U današnje vrijeme kada zbog mogućnosti izbora teško možemo odabrati idealnu kombinaciju, možemo potražiti pomoć prilikom izbora vrste živog božićnog drvca. Najčešće se za Božić kite smreke i jelke, no moguće je okititi i druge vrste. 

21.12.2018. 11:49:27
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh