« Ekosfera
objavljeno prije 13 godina i 3 mjeseca
PAMETNE IDEJE

Kako iskoristiti neželjenu poštu

Sav onaj papirnati materijal koji dobijete u vidu neželjene pošte može vam biti od koristi na bezbroj načina

Kako iskoristiti neželjenu poštu?
Kako iskoristiti neželjenu poštu? (Deviantart)
Više o

savjeti

,

papir

,

ideje

,

neželjena pošta

,

sam svoj majstor

Nitko ne voli reklamne prospekte i ostalu sličnu neželjenu poštu u svojim sandučićima ili pred ulaznim vratima, ali kako je teško boriti se protiv onih koji je ostavljaju možda bi bilo dobro razmisliti o promjeni strategije i pristupa tom problemu. Dok jedni sve te papire vide kao smeće, drugi u njima vide iskoristivi materijal. Slijedom toga, evo nekoliko ideja koje možete primijeniti u svojoj kući.

Za ogrjev

Velik dio stanovništva i dalje se grije na peć, a neželjena pošta, novine, reklame i slično im može poslužiti za potpalu vatre. No uz malo ulaganja stvar postaje još bolja. Istražite oglasnike i Internet i lako ćete pronaći spravu za izradu briketa, takozvanu briketirku, ali potražite onu za karton i papir. Od svih neželjenih papirnih materijala možete s lakoćom izraditi brikete i grijati se tijekom zime.

Paketi

Izrežite, iskomadajte neželjenu poštu i neka vam ti komadići posluže za pakiranje, na primjer, lomljivih predmeta koje planirate slati. Umjesto stiropora možete iskoristiti komadiće i rezance neželjene pošte

Krevet

Ne vaš već vašeg ljubimca. Ako imate psa, mačku, pticu ili neku drugu životinju zašto im ne biste složili mjesto za spavanje od neželjene pošte ili pticama u krletkama postavili dno novinskim ili reklamnim materijalima?

U vrtu

Izaberite papir koji ne sadrži štetne boje i ljepila i iskoristite ga u vrtu kao pokrivač za zagrtanje biljaka. na taj način ćete spriječiti rast korova. No kako je papir ipak estetski neprikladan, ne bi bilo loše da ga prekrijete s malo lišća ili klasičnog materijala za zagrtanje. papir možete usitniti i iskoristiti za zagrtanje,a tako usitnjen će se lakše razgraditi.

Umjetnička djela

Umjetnica Sandhi Schimmel Gold došla je na sjajnu ideju kako zaraditi od neželjene pošte. Ona izrađuje živopisne portrete u mozaičkom stilu od papira, prospekata, reklama , novina i ostalog papirnatog otpada. Sama metoda je jednostavna. Uzmete neku sliku i zatim od papira kojeg ste prikupili izrezujete komade u bojama koje vam trebaju i lijepite je za izvornu sliku. To onda možete izvjesiti u kući ili prodavati preko interneta.

Kreativni blagdanski ukrasi

Svi smo u školi imali likovno obrazovanje i svatko od ns bi znao napraviti lanac od papira. ako imate malo mašte, nebo je granica.

Pomoć u čitanju knjiga

Uzmite omotnicu neželjene pošte, odrežite jedan kut tako da imate trokutastu kapicu koja vam može poslužiti za označavanje stranice knjige na kojoj ste stali sa čitanjem.

Ako imate još neku ideju kako iskoristiti neželjenu poštu, svakako je podijelite s ostalim čitateljima Metroa.

03.03.2011. 22:26:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    bojan
    03.03.2011. 22:39
    origami :-)
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh