« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 23 dana i 14 sati
SAVJETI

Kako imati savršeno jutro

Dobra je vijest da svako jutro možete poboljšati uz nekoliko malih promjena koje će utjecati pozitivno na cijeli dan koji slijedi

Rutina koja počinje svaki dan...
Rutina koja počinje svaki dan... (Arhiva)
Više o

rutina

,

jutro

Kada se ustanemo na lijevu nogu, dan jednostavno neće biti dobar. Međutim, dobra je vijest da svako jutro možete poboljšati uz nekoliko malih promjena koje će utjecati pozitivno na cijeli dan koji slijedi. 

Znanstvenici tvrde da svoj odnos prema sebi i drugima te raspoloženje ovisi o tome na kakav način započnete jutro. Umjesto 'skrolanja' po svim društvenim mrežama znanstvenici preporučaju 27-minutnu rutinu koju je lako uklopiti u svoj dan. 

Naučite nešto novo

Preostalih 20 minuta posvetite učenju nečeg novog. To možete učiniti sami proučavajući internet ili čitajući knjigu ili časopis, a možete ući u razgovor s nekim i otkriti nešto novo. 

U tih 20 minuta možete proširiti svoje znanje, ali i učvrstiti odnos s nekom osobom, a oboje djeluje na vaš osobni rast i razvoj. Psihologinja Vanessa King za Psychologies tvrdi da je učenje novih stvari baza za naš blagostanje.

Uzmite papir i olovku

Dvije minute potrebne su vam za jutarnju rutinu zahvalnosti za koju mnogi kažu da će vam promijeniti život. Nakon disanja uzmite papir i olovku i napišite tri stvari za koje ste iskreno zahvalni. 

Na taj način 'učimo' mozak da se skoncentrira na pozitivne stvari u životu odnosno 'reprogramiramo ga' da se lakše nosi s lošim događajima. 

Vježbe disanja

Kako bi eliminirali stres i bili spremniji za izazove koji dolaze, uzmite si pet minuta za vježbe disanja. Posebne vježbe disanja imaju blagotvorni učinak na mentalno i fizičko zdravlje. 

Disanje je povezano s parasimpatikusom koji djeluje na odmaranje i probavu. Prema Emmi Seppäli, profesorica sa Sveučilišta na Stanfordu, disanje je izravno povezano s emocijama pa ih putem njega možemo kontrolirati. 

16.07.2020. 09:01:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
 1. avatar
  armando
  16.07.2020. 09:42
  pozitivne misli
 2. avatar
  Cranberry
  16.07.2020. 10:04
  Najvažnije je kako tumačiš svijet oko sebe slazem
  Se ljube
 3. avatar
  armando
  16.07.2020. 10:13
  da tako je cranmbery , kakvo jutro takav dan haha
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh