« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 10 godina i 10 mjeseci
DAME I GOSPODO ...

Kako glasom utječete na ljude oko sebe

Preglasne se ljude proglašava iritantnim, kao i oni kojima se sva konverzacija sastoji od pitanja i naglo završavaju riječi

Vika nije uvijek potrebna
Vika nije uvijek potrebna (Shutterstock)
Više o

glas

,

sadržaj

,

moć uvjeravanja

,

moć glasa

Svi se iznenadimo kad čujemo svoj glas na nekoj snimci i ne možete vjerovati da ste to zapravo vi. No, vjerovali ili ne, istraživanje je pokazalo da su karakteristike glasa važnije i od sadržaja vašeg govora za utjecaj na vašu okolinu. 

Jačina i boja vašeg glasa mogu znatno utjecati na vaš život jer, ako niste znali, snažan i miran glas ostavlja sjajan utjecaj na sugovornike, dok ljudima smetaju visoki tonovi, nazalan i hrapav govor.

Prema istraživanju tvrtke iz Teksasa glas spikera je dvostruko važniji od sadržaja koji čita, jer su slabe, grube ili usiljene glasove ispitanici povezali s slabim, napetim i negativnim osobama, dok su dublji i mirni glasovi karakteristika seksipilnih, uspješnih i pametnih ljudi. 

Preglasne se ljude proglašava iritantnim, kao i oni kojima se sva konverzacija sastoji od pitanja i naglo završavaju riječi. Takve ljude doživljavamo neugodnima i imamo dojam da ih nešto boli. 

07.07.2013. 13:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh