« Život
objavljeno prije 2 godine i 6 mjeseci
TURIZAM

Kako biti turist u vlastitom gradu? Fora je... ;)

Tijekom ovogodišnjeg Svjetskog dana turizma saznajte kako biti turist u svom gradu

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

turizam

,

svjetski dan turizma

Kao rezultat pandemije, lokalna putovanja su došla u prvi plan jer su i dalje jednostavnija, sigurnija i često održivija opcija putovanja. Boravak bliže domu i dalje je jako važna stavka pri planiranju putovanja. Tako istraživanje Booking.com-a otkriva da 69% putnika iz Hrvatske* planira putovati unutar vlastite države, 36%* njih planira posjetiti zanimljiva odredišta koja inače ne bi uzimali u obzir, dok će 68%* njih izdvojiti vrijeme kako bi otkrili i doživjeli prirodne ljepote koje pruža njihova zemlja.

Povodom obilježavanja Svjetskog dana turizma spremite putovnice i pripremite se za istraživanje i uživanje unutar svoje države, iz nove perspektive uz savjete Booking.com-a o tome kako biti turist u svom vlastitom gradu, ovaj puta Zagrebu.

Rezervirajte jedinstven smještaj

Boravak u butik hotelu i dalje je u trendu među putnicima. Pa tako 36% putnika iz Hrvatske planira boraviti u tzv. boutique smještaju tijekom svog sljedećeg putovanja**. Booking.com nudi različite boutique smještajne objekte kako bi putnici imali priliku uživati u pustolovinama te ih kombinirati s neobičnim iskustvima u vlastitom gradu.

Prijedlog gdje odsjesti: Casablanca Boutique Bed&Breakfast

S glavnim zagrebačkim trgom koji je udaljen samo 12 minuta pješice, Casablanca Boutique Bed&Breakfast osvaja dizajnom, unutarnjim vrtom s terasom i barom. Budući da je samo 1 minutu udaljen od tramvajske stanice, ovaj smještaj nudi i sjajnu povezanost s cijelim gradom.

Uživajte u hotelu sa spa centrom

Bijeg od stvarnosti uvijek je bio iznimno važan za putnike. Booking.com je otkrio kako 36% putnika iz Hrvatske* traži jednostavna, opuštajuća putovanja kako bi pobjegli od svakodnevice. Zašto se ne biste dobro odmorili tijekom jednodnevnog ili vikend wellness boravka te iskusili pravi užitak u blizini vlastitog doma? Odaberite smještaj koji nudi raznolike spa sadržaje i uživajte u različitim tretmanima za cijelo tijelo te osvježite svoje tijelo i duh.

Prijedlog gdje odsjesti: Hotel Le Premier

Ovaj hotel smješten je na lokaciji koja je samo nekoliko koraka udaljena od Meštrovićevog paviljona te kratke šetnjice od Trga bana Jelačića. Osim komfornih i vrhunski opremljenih soba, posjetitelji Le Premiera mogu se opustiti i uživati u njihovom spa centru.

Posjetite manje poznate tržnice

Grad Zagreb prepun je šarmantnih tržnica koje biste trebali posjetiti barem jednom. Odmaknite se od uobičajenih ruta te otkrijte skrivene dragulje i autentične sadržaje svoga grada obilaskom kvartovskih tržnica koje turisti često zanemaruju, a lokalni stanovnici obožavaju.

Gdje otići: Tržnica Jarun

Uskočite na tramvaj broj 17 i krenite prema jednom od najljepših kvartova u Zagrebu pod nazivom Jarun. Prije nego se odlučite za laganu šetnju po poznatom jezeru posjetite Jarunsku tržnicu u potrazi za svježim voćem i povrćem, popričajte malo s lokalcima i saznajte nešto o povijesti ovog zanimljivog zagrebačkog kvarta.

Putujte kroz vrijeme i kupujte vintage predmete

Posjetite trgovačku četvrt u kojoj se prodaju vintage predmeti i vratite se u prošlost. Uz povoljne cijene, rijetke predmete i mogućnost otkrivanja skrivenih priča iz prošlosti, nikad ne znate što sve možete otkriti.

Gdje otići: Britanski trg

Laganom 10-minutnom šetnjom od Trga bana Jelačića doći ćete do Britanskog trga, najpoznatijeg po tržnici popularnog naziva Mali Plac, ali i Sajmu antikviteta koji se održava nedjeljom. Na ovom Sajmu svi ljubitelji antikviteta sigurno će pronaći nešto za sebe, bilo da je riječ o ploči, dobroj knjizi ili komadu namještaja.

Otkrijte tajne parkove i šume

Doživite mir skrivenih zelenih površina grada Zagreba. Uživajte u pikniku ili jednostavno prošetajte parkom da biste otkrili njegovu ljepotu i pritom se prepustite očaravajućim stazama ove oaze mira.

Gdje otići: Jelenovac

Nakon Britanskog trga, nastavite dalje Ilicom, skrenite u Vinogradsku i ravno za Kosirnikovu koja će vas dovesti do jedne od najljepših park šuma u Zagrebu pod nazivom Jelenovac. Jednom kad uđete u ovu predivnu oazu, očarat će vas mirisi, tišina i predivan krajolik. Odmorite se od šetnje, sjednite na jednu od mnogih klupa i uživajte u predivnom pogledu.

I za kraj, ponašajte se kao turist.

Posjetite lokalni informativni centar, uzmite brošuru o gradu u predvorju hotela, uživajte u povijesti i kulturi te se pridružite obilasku muzeja, fotografirajte se u smiješnim pozama ispred popularnih mjesta koja turisti posjećuju, ručajte u popularnom restoranu i obiđite najpoznatije atrakcije koje posjećuju putnici iz drugih krajeva svijeta.

U okviru svoje misije da olakša svima da istraže svijet, Booking.com dijeli Sezonske ponude koje putnici mogu iskoristiti pri planiranju svojih ljetnih putovanja tijekom 2021. kad putovanja ponovno budu sigurna. Popusti kreću od 15% i vrijede za boravke do 30. rujna 2021. Osim toga, Booking.com nudi odličnu vrijednost putem svog Genius programa još većem broju putnika tako što svim putnicima s korisničkim računom nudi pristup pogodnostima razine 1 u okviru tog programa, bez potrebe za minimalnim brojem prethodnih rezervacija da bi se ispunili uvjeti, uključujući automatski pristup ekskluzivnom popustu od 10% u stotinama tisuća objekata koji sudjeluju u programu diljem svijeta. Putnici samo trebaju preuzeti Booking.com aplikaciju, prijaviti se i potražiti Genius oznaku kako bi pronašli dostupne pogodnosti i popuste. 

27.09.2021. 13:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh