« Život
objavljeno prije 12 godina i 7 mjeseci
PUT DO BRŽEG ZACJELJIVANJA

Kako biti dostojanstven nakon prekida

Nakon prekida sa voljenom osobom znamo činiti nespretne stvari koje nam ne služe na čast i ustvari su kontraproduktivne prilikom zacjeljivanja emotivne praznine koju je prekid uzrokovao

Fotografija vijesti
Više o

ljubav

,

seks

,

ljubomora

,

muškarci i žene

,

prekid veze

Teško je ostati smiren nakon prekida sa voljenom osobom, a dostojanstvo nestaje pogotovo ako je on došao iz vedra neba. Neke osobo teško podnesu raskid veze i jednostavno posežu za nespretnim stvarima koje su kontraproduktivne prilikom zacjeljivanja emotivne praznine koju je prekid uzrokovao.

Na primjeru jedne Nizozemke možemo vidjeti da učestali pozivi vašem dečku nakon prekida neće ga nekom magijom vratiti u vaše naručje nego će učiniti baš suprotno, udaljiti ga od vas. Naime, dotična dama je odlučila svojeg bivšeg dečka ponovno osvojiti učestalim telefonskim pozivima, kojih je u jednoj godini bilo čak 65 tisuća. Možete zamisliti ishod. Uhićenje, tužba za uhođenje, te sudska zabrana kontaktiranja bivšeg dečka.

Kako bi izbjegli neugodne situacije u kojima se možete naći u trenucima kada jednostavno ne razmišljate razumno, donosimo vam stvari pomoću kojih ćete zadržati vaše dostojanstvo nakon prekida i koje će vas držati dalje od zatvora.

Nemojte zvati bivšeg partnera svaki puta kada ga se sjetite - Ako vam vaša bivša ljubav prođe kroz misli svakih desetak minuta to nije ništa čudno ni za osudu, pa ipak ste zajedno proveli nezaboravne i romantične trenutke. No, ako se odlučite da svaki puta kada se sjetite bivšeg partnera okrenete njegov broj budite spremni da vas se proglasi jednostavno ludima. Kako bi to spriječili pobrišite njegov broj, a ako ste ga zapamtili onda vam je preostala vaša snaga volje i zdrav razum.

Ne objavljujte vaše burno emocionalno stanje na Facebooku - Ova preporuka se odnosi na sve društvene mreže jer ne moraju svi znati što se događa u vašem privatnome i intimnome životu. Iako ćete se možda osjećati bolje i bit će vam lakše nakon neke srcedrapajuće poruke vašem partneru, poput „Sve se događa s razlogom" ili „Fališ mi zlato moje mucasto", osjećaj je samo privremen i pokazuje svima da niste u stanju nastaviti sa normalnim životom. Ako se ipak nađete u napasti da objavljujete poruke eksplicitnog emotivnog sadržaja mantrajte u sebi: "Facebook nije moj dnevnik, Facebook nije moj dnevnik...".

Drastično mijenjanje izgleda - Ako želite raskrstiti sa bivšim partnerom i životnim stilom ne morate nužno promijeniti sebe i svoj izgled. Odlazak u frizerski salon u trenutku bijesa i nova kratka frizura neće donijeti nikakve pozitivne promijene u vašem životu, dapače bit će te sami i s drastično kratkom kosom. Ako želite uvesti neke promijene u životu radije pričekajte da se smirite i da možete racionalno prosuđivati jer bi mogli donijeti neke odluke zbog kojih ćete kasnije zažaliti.

Bacanje u drugome u zagrljaj - Postoje mnoge narodne poslovice koje mogu okarakterizirati ovu terapiju nakon prekida, od "Klin se klinom izbija" do varijacije na temu "Klinka se klinkom izbija". Nema ničeg lošeg da zaboravite bivšu ljubav nekim neobaveznim flertom, no ubaciti emocije u ono što je trebala biti terapija je vrlo loša odluka. Prvenstveno niste pošteni prema novome partneru jer još uvijek gajite osjećaje za bivšim ili bivšom, a sekundarno vaša veza je osuđena na propast baš zbog tih neiskrenih emocija.

"Budimo prijatelji" - Odluka da ostanete u dobrim i prijateljskim odnosima odmah nakon prekida je vrlo loša odluka jer ne ostavljate sebi dovoljno mjesta i vremena da prebolite voljenu osobu. Ako sumnjate u to odgovorite na ovo pitanje: Da li bi vam smetalo da pričate s bivšim partnerom o njegovoj ili njezinoj novoj ljubavi? Ako je odgovor ne, bravo za vas jer totalno negirate vaše osjećaje, a ako je odgovor da onda stavite vaše prijateljstvo na čekanje sve dok ne budete spremni na normalni odnos bez ikakve knedle u grlu.        

01.11.2011. 15:24:12
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh