« Život
objavljeno prije 13 godina
OBITELJSKO LJETOVANJE

Kako bebu zaštititi od vrućina i sunca

Štetne sunčeve zrake posebno su opasne za bebe i njihovu osjetljivu kožu, pa je potreban dodatan oprez kako vaša beba ne bi izgorjela

beba sunce
beba sunce (Shutterstock)
Više o

Sunce

,

vrućine

,

bebe

,

krema za sunčanje

,

UV zračenje

,

beba

Nježna koža malih bebe posebno je osjetljiva na sunce pa one tijekom ljetovanja moraju biti posebno zaštićene od štetnih sunčevih zračenja. Već znate da je najbolje bebu uopće ne izlagati suncu u razdoblju od 11 sati jutro do 17 sati popodne. Držeći se ovog jednostavnog pravila izbjeći ćete većinu rizika za bebe. 

Kao prvo, pogledajte vremensku prognozu za svaki dan boravka na moru. Prema prognozi prilagodite i odjeću za bebu. Prognoza nije uvijek točna, no može vam dati približnu informaciju o temperaturi, jačini UV zračenja i slično.

Zaštitite svoju bebu od vrućine tako da mu odjenete čim manje odjeće, odnosno onoliko koliko je to moguće. Naime, bebe se vrlo lako zagriju tako da je nepotrebna odjeća višak. Ponekad je dosta i da beba ima samo pelene.

Vaša beba obavezno mora nositi šeširić ili kapu tako da je lice zaštićeno od sunca, a često je trebate mazati kremom za sunčanje i to onom s visokim zaštitnim faktorom i koja je namijenjena posebno bebama.

>> Saznajte kakvu "osobnost" će imati vaša beba

Pazite na unos tekućine

Uvijek pri ruci imajte bočicu vode i mokru krpu. Hladite bebu s mokrom krpom da biste snizili temperature tijela.

S bebom se možete kupati kad sunce više nije najjače i kad padnu temperature, znači ranije ujutro i kasno popodne.

Održavajte i sebe hladnima, tako ćete uvelike pomoći vašoj bebi. Pijte puno tekućine, pogotovo ako dojite.

25.06.2011. 17:52:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh