« Svijet
objavljeno prije 8 godina i 5 mjeseci
KAN NEĆE NOVCE

Kakav premijer! Odrekao se plaće dok ne završi nuklearna kriza

"Nastavit ću primati plaću parlamentarnog zastupnika, ali neću primati premijersku plaću niti pripadajuće povlastice", rekao je predsjednik japanske vlade

Naoto Kan
Naoto Kan (Getty Images)
Više o

Naoto Kan

,

japan premijer

,

plaća

,

nuklearna kriza

Naoto Kan odrekao se u utorak svoje plaće japanskog premijera i neće je primati sve dok se ne završi kriza u nuklearnoj elektrani Fukushima izazvana potresom i tsunamijem, piše Hina.

"Nastavit ću primati plaću parlamentarnog zastupnika, ali neću primati premijersku plaću niti pripadajuće povlastice", rekao je predsjednik vlade na konferenciji za novinare. "Poput elektroprivredne tvrtke Tokyo Electric Power (TEPCO), vlada ima veliku odgovornost za ovu krizu", rekao je premijer.

Havarija nuklearne elektrane Fukushima Daiichi (Fukushima br. 1, sjeveroistok) izazvana je potresom magnitude 9 i divovskim tsunamijem koji je slijedio 11. ožujka. Najgora je havarija nuklearne elektrane u svijetu od tragedije u Černobilu (Ukrajina) iz 1986. godine.

Zbog istjecanja radioaktivnosti evakuirano je 85.000 stanovnika iz Fukushime i okolice. I uprava TEPCO-a objavila je ranije u utorak da se odriče plaća. TEPCO se nada do siječnja 2012. reaktore u elektrani dovesti u stanje hladnog pogona.

10.05.2011. 13:57:21
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh