« Život
objavljeno prije 15 godina i 10 mjeseci

'Kaj su jeli naši stari' u Vrbovcu

Kulinarsko-folklorna priredba uz degustacije, prodaju i nastupe

Premijer pred teškim izborom
Premijer pred teškim izborom (Nina Đurđević/CROPIX)
Više o

Kaj su jeli naši stari

Otvarajući priredbu "Kaj su jeli naši stari" premijer je ukazao na značaj očuvanja tradicije jer, kako je rekao, u Europskoj uniji svi narodi imaju šanse samo ukoliko svaki od njih bude ono što jest i očuva svoju tradiciju.

"Želimo ujedinjenu Europu različitih naroda sa svim njihovim tradicijama", rekao je Sanader otvarajući jedinstvenu kulinarsko-foklornu i degustacijsko-prodajnu priredbu koja će trajati do nedjelje.

Na štandovima po cijelom gradu nude se domaća jela i kolači koje je pripremilo 200-tinjak žena iz 13 udruga koristeći stare recepte svojih baka i prabaka.

Na jelovniku su se, uz ostalo, našli žganci s mlijekom, purica s mlincima, slatka juha s čvarcima, domaći zec s vrhnjem, picek u saftu, vrbovečka kvrguša, fanjki, razne pogače te originalno jelo vrbovečkog kraja, vrbovečka pera. Tijekom manifestacije po popularnim se cijenama može kupiti i lovačke i ribičke specijalitete.

U prigodnom kulturno-umjetničkiom i glazbenom programu u ova tri dana sudjelovat će više od 2500 izvođača, a otvorene su dvije etno izložbe - izložba lutaka i izložba starinskih parfema i eteričnih ulja.

Organizator manifesacije "Kaj su jeli naši stari" je Turistička zajednica grada Vrbovca, a pokrovitelj je Vlada RH. (HINA)

29.08.2008. 20:59:33
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh