« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 3 godine i 2 mjeseca
ZNATE LI?

Kada žene najviše suosjećaju

Mlađe generacije odrasle u konzumerističkom svijetu mare samo za materijalno, posvećene su sebi i ne obraćaju previše pažnje na druge ljude

Evo kako se to raspleće...
Evo kako se to raspleće... (Arhiva)
Više o

žene

,

suosjećanje

Žene su po definiciji empatičnije i lakše će nekoga poslušati, a pogotovo ako se radi o osobi koja ima je na neki način povezana.

Pedesete su godine u kojima žene imaju najviše sluha za probleme drugih, najviše brinu o drugima i pokušavaju im pomoći, zaključili su znanstvenici sa sveučilišta Južna Karolina i Michigan nakon analiza tri istraživanja provedena na 75 tisuća ljudi.

Žene u tom dobu slušaju pozornije od muškaraca i suosjećajnije su, a pravi razlog takvom ponašanju je zapravo doba u kojem su se rodile i odrastale.

Šezdesete i sedamdesete godine prošlog stoljeća bile su godine kad su krenuli prosvjedi protiv ratova i zahuktala se borba za ravnopravnost spolova, pa je i odrastanje u takvom okruženju doprinjelo izgradnji stavova koje se razlikuju od modernijih generacija.

Mlađe generacije odrasle u konzumerističkom svijetu mare samo za materijalno, posvećene su sebi i ne obraćaju previše pažnje na druge ljude.

Inače, razina empatije se mijenja tijekom života, a vrhunac dostiže upravo u pedesetim godinama, barem u sadašnjim generacijama. 

17.01.2021. 18:01:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    17.01.2021. 19:08
    kada dođu u 70e
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh