« Život
objavljeno prije 1 godinu i 9 mjeseci
EH, DA... :)

Kada više nismo mladi?

Bez obzira na to što se stalno govori da je čovjek mlad dok god se tako osjeća, društvo ipak ima neka, prilično stroga, stajališta oko toga kada prestajemo biti mladi

Kad nas više neće doživljavati mladima
Kad nas više neće doživljavati mladima (Arhiva)
Više o

Mladost

,

starost

,

tridesete

,

sredovječnost

Mladost... uz tu riječ vežemo uglavnom pozitivne asocijacije, pa je čak i mladost-ludost prihvatljivo, a tu ima i druga mladost i slično... bilo kako bilo, ne možemo je prežaliti, izgleda.

Naime, bez obzira na to što se stalno govori da je čovjek mlad dok god se tako osjeća, društvo ipak ima neka, prilično stroga, stajališta oko toga kada prestajemo biti mladi.

Ako je vjerovati rezultatima posljednje ankete koju je proveo YouGov, mladi Britanci prilično su jasno definirali mladost, sredovječnost i starost.

Prema anketi, mladost počinje 'nestajati' u 29. godini

Naime, kažu rezultati, kad navršite 30., većina drugih ljudi neće vas više smatrati mladima. Ostaje nejasno kojoj skupini pripadate nakon 30. rođendana, jer sudionici ankete jasno su rekli i da sredovječnost nastupa tek u 47. godini.

Starost nastupa u 70-oj, ali ne vjerujte svemu što čujete. Većina ispitanika u anketi itekako je bila pod utjecajem vlastitih godina, piše Independent.

Utjecaj godina najviše su nijekali upravo tridesetogodišnjaci, a dobar dio njih nije znao ni u koju bi se kategoriju svrstao. Čak 33 posto je reklo da su sredovječni, 32 posto vjeruje da su mladi, a preostalih 30 i nešto posto kažu da ne pripadaju ni u jednu kategoriju.

Sve u svemu, bit će da tridesete ipak nisu nove dvadesete...

09.03.2018. 20:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh