« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 2 godine i 9 mjeseci
ZNATE LI?

Kada treba prati zube?

Dobre navike pranja zuba ključne su za održavanje zdravih zuba i lijepog osmijeha. Preporučuje se da dnevno perete zube barem dva puta, najmanje dvije minute

Evo i kada i kako ;)
Evo i kada i kako ;) (Arhiva)
Više o

vrijeme

,

zubi

,

pranje zuba

Kada vi perete zube? Neki ljudi odmah nakon buđenja jure u kupaonicu kako bi oprali zube i odmah se riješili jutarnjeg zadaha. No, neki najprije pojedu doručak pa tek onda operu zube. Koja opcija je ispravna?

Stavovi stručnjaka po ovom pitanju prilično su raznoliki. Neki podržavaju pranje zuba prije doručka, dok drugi predlažu da to učine nakon doručka.

Prema nekim stručnjacima iz područja dentalne znanosti, pranje zuba nakon doručka mnogo je korisnije za vašu zubnu caklinu i cjelokupno zdravlje usne šupljine. Neke studije navode da dok spavate tijekom noći, bakterije koje uzrokuju naslage brzo se množe u ustima, što uzrokuje jutarnji zadah.

>> Pranje zubi nakon obroka? Ne, zapravo... >>

Pranje zuba fluoridnom pastom ujutro pomaže vam da se riješite naslaga i neugodnog zadaha. Štoviše, pasta štiti zubnu caklinu od kiseline, a pranje zubi ujutro pokreće proizvodnju sline koja olakšava žvakanje hrane i ubija štetne bakterije prisutne u ustima.

Neki stomatološki stručnjaci zagovaraju pranje zuba nakon doručka jer ako nakon obroka u ustima ostane hrane, to može potaknuti razvoj bakterija.

Međutim, ako operete zube nakon doručka, ne biste trebali jesti kiselu hranu najmanje 30 minuta, piše Times of India.

>> Zube nije dobro prati predugo >>

Kruh, suho voće, agrumi i kava su kiseli i morate biti oprezni s pranjem zuba nakon konzumacije ove hrane. Pričekajte malo kako biste zaštitili svoje zube i caklinu.

12.06.2021. 09:01:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    12.06.2021. 10:11
    nakon svakog obroka
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh