« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 5 godina i 10 mjeseci
SAVJETI :)

Kada treba piti vodu i koliko?

Ako vodu pijete za vrijeme ili odmah nakon jela, uplićete se u prirodno vrijeme nužno za razgradnju hrane...kažu neki stručnjaci, a drugi se ne slažu

Kad se pije voda?
Kad se pije voda? (Arhiva)
Više o

voda

,

jelo

Zdravo je piti vodu, to vjerojatno svi znamo, no znate li kada? Naime, dok je jedni piju za vrijeme objeda, drugi će piti poslije, a treći će vodu piti sasvim odvojeno od jela.

Protivnici ispijanja vode za vrijeme ili odmah nakon obroka smatraju da voda razrjeđuje kiselinu u želucu i otežava mu rad, odnosno razgradnju hrane i apsorpciju hranjivih tvari. S njima se slaže i nutricionisti.

"Ako vodu pijete za vrijeme ili odmah nakon jela, uplićete se u prirodno vrijeme nužno za razgradnju hrane. Preporučujem izbjegavanje vode pola sata prije i nakon jela. U tih 30 minuta, organizam ulazi u iduću fazu probavljanja hrane", kažu nutricionisti za portal food.ndtv.com.

S druge strane, stručnjaci u poznatoj klinici Mayo imaju sasvim drugačiji stav o ispijanju vode. "Ne trebate brinuti o tome da će voda razrijediti želučane sokove ili otežati probavu. Naprotiv, voda tijekom i nakom obroka pomaže procesu usitnjavanja hrane kako bi vaše tijelo moglo apsorbirati hranjive tvari. Voda, također, omekšava stolicu što sprječava zatvor", objašnjavaju liječnici iz spomenute klinike. 

I eto opet smo na početku. Po svemu sudeći, najbolje je slušati svoje tijelo i piti vodu kada mu odgovara i kada ono od nas to traži.

Preporučuje se početi dan s čašom mlake vode kako biste potaknuli metabolizam i isto tako preporučuje se završiti dan s čašom vode.

01.07.2018. 09:02:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh