« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 5 godina i 7 mjeseci
SAVJETI

Kada treba jesti voće?

Jutro je najbolje doba dana da se pojede voće, jer se tada najbrže probavi voćni šećer i opskrbi naše tijelo potrebnim nutrijentima za dan pred nama

Voće jedite sezonski i to ujutro
Voće jedite sezonski i to ujutro (Arhiva)
Više o

voće

,

obrok

,

doba dana

Voće je zdravo, to valjda već znaju i ptice na granama, no u ovoj današnjoj obilatoj ponudi na tržniama i u trgovinama nije se lako snaći.

Osim što znanstvenici uporno preporučuju da jedemo isključivo sezonsko voće, čini se da nije svejedno i u koja doba dana ga jedemo.

Istraživanja su pokazala da je jutro najbolje doba dana da se pojede voće, jer se tada najbrže probavi voćni šećer i opskrbi naše tijelo potrebnim nutrijentima za dan pred nama. 

S druge strane, najgori dio dana za konzumaciju voća je večer, jer će povećati razinu šećera u krvi, što dovodi do duljeg stanja budnosti.

Dobra je ideja i pojesti voćku prije tjelovježbe, jer će osigurati instantnu energiju, a ne sadrži mnogo kalorija. Preporučuje se i nakon treninga, za brz povratak energije.

Potrebno je imati na umu da se voće ne treba jesti barem pola sata prije ili nakon obroka. Konzumacija voća usporit će proces probave.

Uz to, dijabetičari bi trebali imati na umu da između obroka i konzumacije voća treba proći jedan do dva sata.

15.09.2018. 11:16:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh