« Život
objavljeno prije 10 godina i 8 mjeseci
GODINE

Kada počinje srednja životna dob?

Iako se do sada 41. godina računala kao vrijeme ulaska u srednju dob, istraživanje je pokazalo da je granica pomaknuta dvanaest godina više

Srednja dob počinje s 53 godine, tvrde znanstvenici
Srednja dob počinje s 53 godine, tvrde znanstvenici (Arhiva)
Više o

srednja dob

,

starost

,

dobna granica

,

godine

,

simptomi

Srednja dob jedan je od onih izraza koje ljude nakon tridesete polako počinje živcirati, u četrdesetima izaziva histeriju, a u pedesetima tek slijedi pomirenje s mogućnošću da je to vrijeme stvarno i došlo.

Kako se ponašaju ljudi u srednjoj dobi? Bira se udobnost ispred avanture, uživa se u drijemanju i uzdiše se pri saginjaju, sažetak je odgovora dvije tisuće ispitanika u istraživanju jedne britanske tvrtke. 

No, za utjehu onima koji su prebacili četrdesetu, čak polovica ispitanika starijih od 50 godina nje iskusila ove simptome, a većina ih se slaže da se radi o stanju uma, a ne o godinama. 

Također, vjeruju da ta faza života zapravo ne postoji, no ipak su naveli još nekoliko znakova koji ukazuju na to da su vas godine sustigle - problemi s korištenjem moderne tehnologije, mišljenje da policajci, liječnici i učitelji izgledaju jako mlado i zaboravljanje imena ljudi. 

Čak je 84 posto ispitanika izjavilo da se stariti počinje kad se počnete tako osjećati, a svi povezuju sreću sa zdravljem i izgledom.

Iz svih odgovora u opsežnom upitniku znanstvenici su zaključili da se kao nova granica srednje dobi treba postaviti 53. rođendan. Koliko vi ono imate godina?

29.08.2013. 20:02:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh