« Seks
objavljeno prije 4 godine i 4 mjeseca
STVARNO?

Kada nevjera može spasiti brak?

Žene i muškarci afere započinju jer se ne osjećaju dovoljno cijenjenima od strane svojih partnera, osjećaju se usamljeno ili pak traže intimnost

Ponekad je dobra...?
Ponekad je dobra...? (Arhiva)
Više o

brak

,

nevjera

Prevare se rijetko kada događaju s namjerom da se povrijedi partner ali rezultat može biti izrazito bolan za obje strane.

Afere u velikom postotku nisu vezane samo za seks već za neke dublje probleme u vezi. Žene i muškarci afere započinju jer se ne osjećaju dovoljno cijenjenima od strane svojih partnera, osjećaju se usamljeno ili pak traže intimnost.

"Afere nas dosta toga mogu naučiti o vezama: što očekujemo, što mislimo, želimo i na što mislimo da imamo pravo", kaže Esther Perel, savjetnica za parove čija su djela prevedena na 25 jezika. Perel tvrdi kako je jedan od najtraumatičnijih segmenata afere gubitak emocionalne sigurnosti.

No, ako se pronađu i riješe uzroci za nevjeru, ona može pogodovati braku ili vezi. Rješenjem dubljih problema intimnosti dolazi i do potpunost prihvaćanje veze u kojoj ničeg ne nedostaje, a time se eliminra i razlog za prijevaru.

Ipak, pokušajte to riješiti prije...

10.12.2019. 21:44:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh