« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 1 godinu i 5 mjeseci
SAVJETI

Kada je najbolje vježbati za mršavljenje

Nije važno vježbate li kao ludi nakon obroka, nećete moći sagorjeti tjelesnu masnoću dok razina inzulina ne padne, što obično može trajati dva do tri sata, ako ne i duže

Odmah ujutro, pa tek onda doručak...
Odmah ujutro, pa tek onda doručak... (Arhiva)
Više o

vježbanje

,

mršavljenje

Studija je otkrila da kada su muškarci preskočili doručak, imali su veći kalorijski deficit tijekom dana od oko 150 kalorija u prosjeku, što implicira da je vježbanje natašte najbolje za mršavljenje.

"Ovi rezultati upućuju na to da zdravi mladi muškarci mogu lakše dostići kratkoročni energetski deficit ako se izostavi doručak prije vježbanja", zaključili su autori studije. Evo kako to funkcionira: Kada vježbate na prazan želudac, vaše tijelo nema lako dostupnu energiju iz hrane pa crpi iz drugih izvora, poput pohranjene tjelesne masti, što vašu tjelovježbu čini učinkovitijom u sagorijevanju masti i pomaže vam smršaviti.

Osim toga, vježbanje natašte održava niske razine inzulina, omogućujući vašem tijelu da proizvodi više hormona rasta koji također sagorijeva masti. "Kada je inzulin povišen - kao što je slučaj nakon obroka - vaše tijelo će biti u stanju želje za pohranjivanjem masti, a ne sagorijevanjem", objasnio je za MindBodyGreen Phoenyx Austin, MD, certificirani specijalist sportske medicine.

"Nije važno vježbate li kao ludi nakon obroka, nećete moći sagorjeti tjelesnu masnoću dok razina inzulina ne padne, što obično može trajati dva do tri sata, ako ne i duže".

Ali ako radije doručkujete prije vježbanja, ne brinite - i tu postoje prednosti. Na primjer, istraživači su otkrili da su muškarci koji su prvo doručkovali sagorjeli ukupno više ugljikohidrata dok su vježbali i ubrzali svoj metabolizam za kasnije tijekom dana.

23.10.2022. 09:01:26
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh