« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 7 godina i 3 mjeseca
ZANIMLJIVO

Kad se pije kava, kad doručkuje, a kad odmara u danu

Kakav vam god dan bio, bolje ćete se osjećati ako neke svakodnevne aktivnosti obavljate u vrijeme najbolje za njih

Vagajte se odmah nakon jutarnjih aktivnosti u kupaonici
Vagajte se odmah nakon jutarnjih aktivnosti u kupaonici (Shutterstock)
Više o

kava

,

vježbanje

,

tuširanje

,

vaganje

,

svakodnevne aktivnosti

Dan nam je ponekad prekratak za sve što želimo ili moramo obaviti, a ponekad vrijeme prolazi toliko sporo da se pitamo što se to događa. No, kakav vam god dan bio, bolje ćete se osjećati ako neke svakodnevne aktivnosti obavljate u vrijeme najbolje za njih.

Buđenje - ako je ikako moguće, neka bude iza 7 sati jer ćete se tako probuditi bez stresa

Doručak - između 15 i 30 minuta nakon buđenja je idealno vrijeme za doručak kak bi vaš metabolizam bio savršen. Izbjegavajte doručak nakon 8 sati ili sat vremena nakon buđenja, radije pričekajte vrijeme za užinu.

Drijemanje - oko 14 sati je najbolje "ubiti oko" na petnaestak minuta, tako ćete isprazniti i regenerirati mozak, vratiti energiju i biti učinkoviti u ostatku dana.

Kava - nema potrebe za njom nakon 3 popodne, a ujutro treba pričekati sat vremena nakon buđenja za prvu jutarnju šalicu.

Kupovanje cipela - što kasnije, to bolje kažu stručnjaci, jer su vam tada noge najviše natečene i cipele koje tada kupite sigurno će bi uvijek udobne i neće vas žuljati.

Ručak - najbolje u podne, večera u 18.30, kažu stručnjaci

Spavanje - najmanje 3 sata nakon vježbanja ili posljednjeg obroka, a svakako prije ponoći.

Vaganje - iako je mnogima vaga najveći neprijatelj, najbolje je tu neugodnu akciju obaviti odmah ujutro nakon što obavite osobnu higijenu jer ste u tim trenucima najmršaviji.

Vježbanje - vježbati je najbolje ujutro ako želite biti budni i fizički spremni, no ako vam služi za opuštanje i izbacivanje stresa, poželjno ga je obaviti tijekom popodneva.

12.02.2017. 11:17:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh