« Seks
objavljeno prije 3 godine i 7 mjeseci
NIJE DOBRO ;)

Kad se pale muškarci, a kad žene?

Ponekad u vezi može doći do manjka seksa, ali kako pokazuje novo istraživanje nekad samo treba uskladiti bioritmove partnera

A ona se taman napalila...
A ona se taman napalila... (Arhiva)
Više o

žene

,

seks

,

muškarci

U vezi ste i čini vam se da imate puno manje seksa nego što želite. Možda je problem samo u sinkronizaciji - doslovno.

Prema istraživanju koje je provela tvrtka za seksulane igračke Lovehoney muškarci i žene su uzbuđeni u različito vrijeme. Muškarci najčešće žude za seksom u jutarnjim satima, a žene su puno uzbuđenije noću

Istraživanje je obuhvatilo 2 300 odraslih osoba i otkrilo da gotovo 70 posto žena ima velika neslaganja s partnerom oko toga kada bi trebali voditi ljubav. 

Muškarci su izjavili da dan vole započeti sa seksom između 6 i 9 sati, dok žene puno više vole uživati u ljubavi između 23 i 2 sata iza ponoći.

Kako to utječe na seksualni život?

Naravno da ljudi nisu stalno fokusirani na sat, ali ovdje se radi o hormonima. A žene i muškarci drukčije su podložni hormonima. Razina testosterona kod muškaraca je veća ujutro, kod žene se povećava tijekom dana i želja za seksom više je određena menstrualnim ciklusom, posebno je povećana tijekom ovulacije.

Naravno kako naglašava ginekologinja Allison Hill iz bolnice Good Samaritan Hospital u Los Angelsu ovo ne mora biti presudno za vaš seksualni život. 

"Trenutno mislimo da je ženski libido jako kompliciran, ali većina tih stvari je psihološka. Obično nema puno veze sa ženinim partnerom. Radi se o tome kako se žena osjeća i njezinoj seksualnosti", kaže Hill za Health.

Dakle ako se osjećate samopouzdano i seksipilno, bit ćete otvoreniji za seks i vjerojatno imati veće šanse za orgazam, bez obzira koliko je sati.

"Odbacivanje krivnje oko toga koliko želite odnosno ne želite seks je ključ za dobar seks", kaže Stephanie Buehler autorica knjige "What Every Menatal Health Prossional Needs to Know about Sex". "Ženina želja može psihološka ili fizička (ili kombinacija svega) i može se mijenjati ovisno o tome što se događa u njezinom životu", kaže dalje te dodaje da je u redu reći "ne" ako se ne osjeća spremno za seks.

Buehler dodaje da mnoge žene žele bliskost sa svojim partnerom i jednostavno žele više seksa. "Žene često ne osjećaju želju dok ne započnu s predigrom. Ako je ovo slučaj, nemojte se brinuti, samo uživajte u onome što osjećate. Iako to znači 7:54 ujutro", dalje dodaje.

03.09.2020. 21:01:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    03.09.2020. 22:18
    žene vise vole kasno nocu muiski ujutro
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh