« Život
objavljeno prije 8 godina i 6 mjeseci
STVARNO?

Kad je sasvim u redu prevariti partnera

Pod "prijevaru" ne moraju uvijek spadati samo ljubavne prijevare partnera ili partnerice, niti dramatične situacije kao one koje viđamo u sapunicama

Smije li se prevariti partnera?
Smije li se prevariti partnera? (Arhiva)
Više o

prevara

,

nevjera

,

partner

Ipak, kvaka je u tome što varate ili lažete u neku dobru svrhu! Evo pet situacija u kojima je (jedino) u redu varati, a većina njih vrijedi kako za žene, tako i za muškarce.

1. Kada kući donesete čokoladu iako vam partnerica želi 'skinuti koju kilu'

Ovaj savjet osobito vrijedi za muškarce. Ako vam partnerica prolazi kroz teško razdoblje ili se već danima ne osjeća ugodno u vlastitoj koži, pomozite joj da joj vratite samopouzdanje. Zapravo, dovoljno joj je reći kakvom je vi vidite, iznenaditi je najdražim slatkišom i 'ucijeniti' je da ga pojede vama za ljubav. Vidjeti je kako na trenutak uživa u pažnji može biti na obostrano zadovoljstvo - njoj ponekad treba podsjetnik da (vam) je lijepa, a i vi ćete se dobro osjećati što ste je usrećili.

2. Kada se trudite uvijek izgledati dobro, čak i ako će se drugi muškarci/žene okretati za vama

Svi, pa i osobe u "stoljetnim" vezama, i dalje vole biti primijećeni od drugih osoba. To, ako nema skrivenih namjera, nije varanje, već prirodna potreba da ponekad budemo priznati kao "još uvijek atraktivni". No, ima i nešto lijepo u tome da vaša partnerica zna da ste poželjni drugim ženama u prostoriji, a koje su svjesne toga da ste zauzeti. Za muškarce vrijedi isto - i oni se vole pohvaliti svojom partnericom u društvu, pa makar na nju pao i pokoji pogled više. Zavođenje je ipak, ako ga takvim učinite, vaša zajednička doživotna igra.

3. Kada ignorirate iznos koji je bio dogovoren za poklon

Dogovoriti koliki iznos ćete potrošiti jedno na drugoga za, primjerice, Božić ili Valentinovo, zdrav je i praktičan način da si skratite "muke" traženja pravog poklona. Isto tako ćete izbjeći situacije u kojima se jedna strana eventualno osjeća loše jer je uzela bitno manje vrijedan poklon od druge, a takve su situacije zaista zadnje što vam treba. No, ako ste baš ugledali glazbenu kutijicu za koju znate da za njom prije par mjeseci uzdisala, ili dres njegovog najdražeg kluba, a iznos prelazi 50 kuna od dogovorenog, možda je praktičan trenutak da prekršite ovo obećanje.

4. Kada njoj ili njemu "poremetite" rutinu

Možda su vaš partner ili partnerica već tjednima prezaposleni ili umorni, a već dugo se nisu otrgnuli od rutine. Poneka ulaznica iznenađenja za novi film u kinima, ili uplaćeni vikend na nekom lijepom mjestu nije loš način da iznenadite drugu stranu.

5. Kada u tajnosti s njegovim ili njezinim društvom pripremite rođendansku zabavu iznenađenja

Čak i ako ona ili on tvrde da "mrze iznenađenja", sigurno neće ostati ravnodušni kad uz hranu i piće okupite prijatelje koje nisu vidjeli "sto godina". 

09.11.2015. 20:00:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh