« Seks
objavljeno prije 1 godinu i 3 mjeseca
OPA :)

Kad je najbolje vrijeme za seks?

Novo istraživanje pokazuje da bi vam čak moglo produžiti život, pa provjerite koliko puta morate imati seks u danu kako biste usporili starenje

Probajte oko 3 popodne... ;)
Probajte oko 3 popodne... ;) (Arhiva)
Više o

seks

,

vrijeme za seks

Već znate da hormoni imaju ogromne implikacije na vaš seksualni život, kao i na osjećaje koje doživljavate nakon toga, piše The Healthy.

Kako se ispostavilo, ovi hormoni dosegnu vrhunac i pad tijekom dana, a sinkronizacija vaših s partnerovim mogla bi vas dovesti do još ugodnijeg seksa, kaže stručnjakinja za hormone Alisa Vitti.

Dakle, koje je najbolje vrijeme za seks? Prema Vitti, 15 sati.

Za žene, to je vrijeme kada još uvijek imaju dovoljno hormona kortizola i sa sobom donose energiju za seksualni odnos. U isto vrijeme, muškarci imaju opadajuću razinu testosterona, što ih čini emocionalnije prisutnima tijekom seksa.

Vitti kaže da je ključ za zadovoljavajući seks u tome da partneri pronađu način da iskoriste svoju hormonalnu samosvijest kako bi pametnije planirali bolji seks.

Još jedno dobro vrijeme za seks je jutro kada je testosteron kod muškaraca - hormon koji proizvode tijekom sna - najviši. "Muškarci su više zainteresirani za započinjanje seksa tijekom ovog razdoblja i sposobniji su za bolji seksualni odgovor", zaključuje Vitti.

OK, danas smo već debelo zakasnili... no, sutra nemojte zaobići seks... ;)

20.01.2023. 20:29:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh