« Fun
objavljeno prije 14 godina i 6 mjeseci
POLIGAMIJA

Južnoafrički predsjednik paralelno vodi tri braka

Sve tri prve dame smjenjuju se kada ga treba pratiti na službena događanja

(Wikipedia)
Više o

poligamija

,

Jacob Zuma

Južnoafrički predsjednik Jacob Zuma, jedan od najpoznatijih svjetskih poligamista, oženit će u ponedjeljak kao svoju treću suprugu Thobeku Mabhiju.

Svečanosti će nazočiti deseci rođaka, članova zajednice i političkih i poslovnih čelnika, potvrdili su članovi obitelji za lokalne medije.

Zuma (67) je zaručen s Thobekom Mabhija, koja je u kasnim tridesetim godinama, od 2007. godine i već imaju zajedničku djecu.

Predsjednik je također u braku i sa Sizakele Khumalo, koja mu je prva supruga, te s Nompumelelo Ntuli-Zumom.

Sve tri "prve dame" nazočile su njegovoj inauguraciji u svibnju i smjenjuju se kada ga treba pratiti na službena događanja.

Ovo će biti peti Zumin brak. On je bio oženjen i s ministricom unutarnjih poslova Nkosazanom Dlamini od koje se razveo 1998. Također je bio u braku s Kate Mantsho Zuma koja je počinila samoubojstvo 2000.

Tradicionalna kultura Zulua muškarcu dopušta više od jedne zakonite supruge. Osim po brojnim brakovima, Zuma je u javnosti poznat i po manje lijepim stvarima.

Protiv njega je bilo podignuto nekoliko optužnica - za korupciju, prijevare, pranje novca i reket, ali je tužiteljstvo od njih odustalo. Kontroverzni je političar bio optužen i za silovanje, ali je u sudskom procesu 2006. oslobođen te optužbe. (hina/metro-portal)

03.01.2010. 13:13:34
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh