« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 5 godina i 8 mjeseci
SAVJETI

Jutarnja tjelovježba - najbolji početak dana

Ako se odlučite na jutarnju tjelovježbu važno je da večer prije odete na vrijeme na spavanje kako bi ujutro imali dovoljno energije

Jutro definira dan - a vi odlučujete kako
Jutro definira dan - a vi odlučujete kako (Shutterstock)
Više o

tjelovježba

,

vježbanje

,

jutarnja tjelovježba

Jutarnja rekreacija pruža snagu i energiju za dan koji je pred vama, a njome i potičete metabolizam. Ako se odlučite na jutarnju tjelovježbu važno je da večer prije odete na vrijeme na spavanje kako bi ujutro imali dovoljno energije.

Ako kasno večerate morate imati lagani obrok jer će vam u suprotnom vježbanje ujutro biti iscrpljujuće. Isto tako vrlo je važno spavati barem osam sati kako bi imali dovoljno energije za jutarnju rekreaciju.

Prije vježbanja potrebno se zagrijati, a za zagrijavanje najbolje je istezanje. Tek kada se dobro istegnete i malo zagrijete mišiće možete preći na konkretne vježbe.Mišiće je potrebno istegnuti sa svih strana, naprijed i nazad. Nikako nemojte raditi nagle pokrete već lagano kružite.

Ako pak nemate vremena za jutarnji trening svakako se barem istegnite jer će vam i to dobro doći!

Možete i brzo hodati koliko god vam to ne izgleda kao vježbanje jer i hodanje djeluje. Hodati ne morate svako jutro, ali što češće jutarnje hodanje će vam biti od velike koristi za organizam.

Sve savjete pročitajte na blogu zenskisvijet.com

15.08.2018. 09:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh