« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
RAZMATRANJE DOKAZA

Julija Timošenko na sudu izjavila kako se izborni zakon kršio planski

Bila je to sustavna prijevara, a ne slučajnost, izjavila je ukrajinska premijerka pred sudom u Kijevu

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Ukrajina

,

Julija Timošenko

,

Viktor Janukovič

,

saslušanje

,

izborna prijevara

Ukrajinska premijerka Julija Timošenko pozvala je u petak upravni sud u Kijevu da "objektivno i pažljivo razmotri dokaze o prijevari" na predsjedničkim izborima održanima 7. veljače na kojima je pobijedio njezin protivnik Viktor Janukovič s 3,5 posto glasova prednosti, javljaju ukrajinski i ruski mediji.

"Bila je to sustavna prijevara, a ne slučajnost. Smatram da se izborni zakon kršio planski i organizirano kako bi se utjecalo na izborni rezultat", rekla je Timošenko pred sudom.

Timošenko je u utorak podnijela žalbu višem upravnom sudu u Kijevu u kojoj osporava Janukovičevu pobjedu na predsjedničkim izborima i donijela je devet velikih kutija dokumentata koji navodno sadrže dokaze o prijevari.

No, u svom svjedočenju nije ponovila prijašnje tvrdnje da je Janukovič ne bi porazio bez namještanja glasova, rekavši pred prepunom sudnicom da joj je glavni cilj borba za poštene izbore. Najavila da će poštovati svaku presudu.

Saslušanje bi moglo trajati od dva do pet dana. Promatrači smatraju da će žalba biti odbačena i da će Janukovič položiti prisegu 25. veljače, kako je i planirano. (hina/metro-portal)

19.02.2010. 18:47:47
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh