« Lifestyle GASTRO
objavljeno prije 9 godina
ZA HALLOWEEN

Juha od bundeve

Pripremate li se rezbariti bundeve za Noć vještica, pročitajte kako još možete iskoristiti ovaj ukusni jesenski plod

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Shutterstock)
Više o

recepti

,

Halloween

,

juha od bundeve

Bundeva je izuzetno zdrava namirnica, prebogata vitaminom A. Također obiluje C vitaminom, B2 vitaminom, a odličan je izvor kalija. Oni koji broje kalorije također će biti zadovoljni ovom namirnicom jer u 100 grama bundeve ima samo 13 kalorija. Juhu je najbolje pripremiti kad vam ostane viška pileće juhe kao temeljca. 

Sastojci:

2 žlice ulja

1 crveni luk, narezan na kockice

2 režnja češnjaka, oguljenog i zdrobljenog

400g bundeve

1 litra pilećeg temeljca

Postupak:

1. Zagrijte ulje u vrućoj tavi, dodajte luk i češnjak i pirjajte 5 minuta.

2. Dodajte bundevu, oguljenu i nasjeckanu i pirjate zajedno s lukom nekoliko minuta te dodajte temeljac. Pustite da mješavina zavri.

3. Smanjite vatru i kuhajte 20 minuta poklopljeno, tj. sve dok bundeva ne bude kuhana.

4. Pustite da se smjesa ohladi i stavljajte dio po dio u mikser za tekućine. 

5. U mikseru miješajte mješavinu dok ne postane sasvim kašasta. 

6. Vratite mješavinu u posudu u kojoj ste kuhali juhu i zagrijte juhu. Prije posluživanja začinite paprom i solju po ukusu. 

Dobar tek!

29.10.2011. 13:48:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh