Juha od bundeve
Pripremate li se rezbariti bundeve za Noć vještica, pročitajte kako još možete iskoristiti ovaj ukusni jesenski plod
Bundeva je izuzetno zdrava namirnica, prebogata vitaminom A. Također obiluje C vitaminom, B2 vitaminom, a odličan je izvor kalija. Oni koji broje kalorije također će biti zadovoljni ovom namirnicom jer u 100 grama bundeve ima samo 13 kalorija. Juhu je najbolje pripremiti kad vam ostane viška pileće juhe kao temeljca.
Sastojci:
2 žlice ulja
1 crveni luk, narezan na kockice
2 režnja češnjaka, oguljenog i zdrobljenog
400g bundeve
1 litra pilećeg temeljca
Postupak:
1. Zagrijte ulje u vrućoj tavi, dodajte luk i češnjak i pirjajte 5 minuta.
2. Dodajte bundevu, oguljenu i nasjeckanu i pirjate zajedno s lukom nekoliko minuta te dodajte temeljac. Pustite da mješavina zavri.
3. Smanjite vatru i kuhajte 20 minuta poklopljeno, tj. sve dok bundeva ne bude kuhana.
4. Pustite da se smjesa ohladi i stavljajte dio po dio u mikser za tekućine.
5. U mikseru miješajte mješavinu dok ne postane sasvim kašasta.
6. Vratite mješavinu u posudu u kojoj ste kuhali juhu i zagrijte juhu. Prije posluživanja začinite paprom i solju po ukusu.
Dobar tek!
Novi komentar